Tevfik Civelek içini döktü: İlçe başkanıyken partililerim beni tehdit etti

Yeniden Refah Partisi’nden AK Parti’ye geçmesiyle Başiskele’de ses getiren Tevfik Civelek içini Nokta Gazetesine döktü.

Tevfik Civelek içini döktü: İlçe başkanıyken partililerim beni tehdit etti

Yeniden Refah Partisi Başiskele İlçe eski Başkanlarından Tevfik Civelek, geçtiğimiz hafta AK Parti saflarına katıldı. YRP’den AK Parti’ye geçişiyle ilçede çok büyük bir ses getiren Tevfik Civelek, Nokta Gazetesi’ni ziyaret ederek partide geçirdiği süreçle ilgili çok önemli bilgiler aktardı. İlçe başkanıyken Yeniden Refah Partisi içinde bir grup tarafından bile tehdit edildiği aktaran Civelek’in konuşmalarından öne çıkan cümleler şu şekilde:

BİNAYI BİLE VERMEYENLER…

“29 Aralık 2022’de ilçe başkanı olarak kongremi yaptım. Bu kongremi Başiskele ilçesinde ilçe binası olup da, binayı vermeyenler, içinde kongreyi yaptıktan sonra içinde bilgisayar, kalem, sandalye, masa bile olmayan bir ilçe teslim ettiler. Biz de il binasında kongremizi yaptık.

KARAR DEFTERİNİ SAVCILIKLA ALDIM

Ben YRP Başiskele İlçe Başkanlığı görevimde karar defterleri bile savcılığa başvurup almak zorunda kalmış bir ismim. Ve mührü alamadım. Kendim para verdim gittim mühür yaptırdım. Biz böyle şartlarda YRP’yi Başiskele’de teşkilatlandırdık. Başiskele’nin en kalabalık mahallesinde ilçe binamızı tuttuk. İçini dizayn ettik. 2021’de o dönem 150 bin lira kadar ekibimizle birlikte para harcadık.

BAŞKANLAR ÇALIŞMASIN DİYE GERİ ÇEKMİŞLER

Ekibimi kurdum, pandemi geldi. O süreçte çok zor şartlar yaşadık. Yönetim yapacağız, nasıl yapacaksın. Bir ekilde bu işleri de başardık görev dağılımları yaptık. Başiskele’de kurucu ilçe başkanı Mehmet Öner vardı, biz de ilk dönemde bu kuruluşta yer aldık. Bizim olduğumuz dönemde mahalle başkanı, sandık başkanı o dönem vardı. Hepsi vardı. Biz ilçe başkanlığını aldık. Öğrendik ki tüm mahalle ve sandık başkanlarını çalışmasınlar diye geri çekmişler.

FİTNEYE SEBEP OLAN GRUP TEHDİT ETTİ

İlçe başkanı olduğum dönemde çok tehditler aldım. “İstifa et, istifa et, istifa etmezsen gerekeni yaparız” diye tehditler aldım. Yeniden Refah Partisi’nin içindeki isimlerden bu tehditleri aldım. Bunu yapanlar Başiskele’de fitneye sebep olan o meşhur ismin yanındaki grup. Bunu da biliyoruz.

HEPSİNİ ATADIK

Biz Başiskele’yi yükseltmeye çalışıyoruz, kendi içimizden bize çelme takanlar oluyordu. 37 mahallenin 37 mahalle başkanını atadık. 217 sandık başkanını atadık. 163 üye ile aldık Başiskele ilçe teşkilatını, 2021’de 2 binin üzerinde parti üyesi kaydına ulaştık. Bir sene içinde tüm tehditlere rağmen sahaya böyle indik. Yeniköy’ünden tut, Doğantepe’ye kadar her kapıyı çaldık.

MEHMET ÖNER VE EKİBİ…

Ben özellikle Mehmet Öner ve ekibine haber gönderdim, bu işi çözelim dedim. Biz milletten partimiz adına oy istiyoruz ancak kendi içimizde anlaşamıyoruz. İnsanlar bize kendi içinizde anlaşın da sonra bize gelin diyordu. Adam tehdit ediyor, biz Başiskele’yi bitireceğiz diyordu.

MEHMET AŞILA

Ben Ankara’ya gittim. Bana burada bir görev verildi. Yurtdışı Vatandaşlar Birim Başkanlığı Komisyonuna görevlendirildim. Kocaeli Milletvekilimiz Mehmet Aşıla bizi o ekibin içine dahil etti. Basri Çayır ile istişare ettik ve bu görevlendirmeyi yayınladık. Aradan zaman geçti. Bu Mehmet Öner, Mehmet Aşıla’ya bir mesaj gönderdi. Diyor ki, “Siz Tevfik Civelek’e böyle bir görev verdiniz mi?” Şeklinde.

“ZORUMA GİTTİ”

Mehmet Aşıla’da cevabında, “Ben ekibimi belirlemedim, kimlerle çalışacağım belli değil” diyor. Bu da benim zoruma gitti. Çünkü ben oraya çağırıldım, Basri bey orada, İzzet Paşadağ orada. Madem böyle bir durum var, biz oraya gelmişiz. Mehmet Aşıla neden bu durumu inkar etti? Benim bu durum zoruma gitti.

BİZİM DERDİMİZ PARTİMİZDİ

Başiskele’de bir liste yapıyoruz, ilçe başkanı ile belediye başkan adayı oturuyor. Başiskele’yi en iyi şekilde nasıl kucaklarız, seçimi kazanmak için bir liste yaparız, kazanamazsak bile belediye meclis üyeliğini en fazla nasıl sokarızın derdindeydik. Hiç art niyetli değildik. Ben eski ilçe başkanıyım. Önemli olan kazanmaktı. Bana birinci sıra teklif edildi, hatta kendimi yazabilirdim. Yapmadım, neden? Çünkü bizim derdimiz partimizdi.

ÇOK GÜZEL BİR LİSTE YAPMIŞTIK

Gerçekten çok güzel bir liste yapmıştık. Sen şimdi geliyorsun, gidiyorsun Ankara’ya yetki belgesi alıyorsun. Saat olmuş salı günü 16:30, Mehmet Öner İbrahim Koral ile birlikte geliyor elinde listeyle. Mehmet Öner’i zaten sevmem. Bu adam her türlü pisliği yapmış bir adam.En basiti, otobüsü satmış parası ortada yok. Bir liste yapmışlar, rezalet. Adamlar tükenmez kalemle liste yazmışlar. Lakayt bir insan Mehmet Öner. Listesi de öyleydi. Verdikleri listede kafadan 5 tane Yuvacıklı var. Bu Yeniden Refah’ı parçalamak demektir.

“İSTİFA ETMEZSEN ADAM DEĞİLSİN”

Arkamdaki kitle artık, “Sen buradan istifa etmezsin adam değilsin” demeye başlamıştı. Gittiğim parti neresi AK Parti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan kimin yanında yetişmiş? Erbakan hocamızın yanında. Neredeydim ben? Erbakan hocanın oğlunun yanından, Erbakan hocamızın yetiştirdiği Erdoğan’ın yanına gittim. Ben CHP’ye ya da başka bir yere mi gitmişim?

İKTİDAR OLSA VARIN SİZ DÜŞÜNÜN

Yeniden Refah Partisi yeni kurulmuş bir parti. Bu parti iktidara gelmeden içinde 50 tane muhalefet doğurmuşsa, iktidara gelse bu parti neler olur varın siz düşünün.

BİR DAHA DÖNMEM

Yaşadığımız sürecin sonunda da AK Partili bazı isimler bana da ulaştı. Bizimle çalışmak istediklerini ifade ettiler. Yaptıklarımızı gördüklerini aktardılar. Zaten geçmişte amca oğlumun vesilesiyle buradaydım. AK Parti’den böyle bir teklif geldi. Ben kendi başıma asla karar almam. Arkadaşlarımla, ailemle ve sülalemle istişare ederim. Yaptığım istişarenin neticesinde de AK Parti’ye geçtik. Bir daha ne YRP’ye dönerim ne de başka bir partiye giderim.”

Kaynak: HABER MERKEZİ