Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tezcan Galvaniz patronu isyan eden işçiyi kovup yenisini alıyor!

İşçilerin haklarını vermemek için uzun zamandır direnen Tezcan Galvaniz işvereni, haklarını isteyen işçileri işten çıkartırken diğer yandan da çıkardıkları işçilerin yerine yeni işçiler alıyor.

İşçilerin haklarını vermemek için

Kocaeli Kartepe İlçesi Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Tezcan Galvaniz’de kazan kaynıyor. 8 ay önce başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Ağustos ayı başında anlaşma sağlandı. Sendika yöneticileri ve işveren avukatları tarafından imzalanan sözleşme patronun önüne gidince patron son dakika imzalamaktan vazgeçti. İşveren, ekonomik sıkıntılar yaşadığını öne sürerek daha önce tamam dediği sözleşmeyi imzalamadı.

İŞTEN ÇIKARMIŞTI

İşçilere zamlı maaş yerine asgari ücret veren işveren, aynı zamanda biri sendika temsilcisi olmak üzere 15 işçiyi işten çıkarmıştı. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından sendikanın ikinci temsilcisinin 8 Eylül’de işten çıkarıldığını belirten işçiler, EYT ile emekli olan ancak çalıştırılmaya devam eden 15 kişinin de aynı tarihte işten çıkarıldığını kaydetti.

16 KİŞİ İŞE ALACAK

Haklarını isteyen işçileri işten çıkaran Tezcan Galvaniz patronu İŞKUR üzerinden işçi arıyor. 10 adet boya operatörü alacak olan Tezcan Galvaniz, hadde bölümüne ise 6 hadde işçisi alacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…