Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tezcan Galvaniz’de işçiler kazan kaldırdı!

Tezcan Galvaniz işçileri kazan kaldırdı, Toplu iş sözleşmesinin imza gününde imza atmaktan vazgeçen Tezcan Galvaniz işverenine tepki gösteren Tezcan Galvaniz İşçileri bugün Öz Çelik İş Sendikası ile birlikte fabrika önünde basın açıklaması düzenledi

Tezcan Galvaniz işçileri kazan

Kocaeli Kartepe İlçesi Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Tezcan Galvaniz’de kazan kaynıyor. 8 ay önce başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Ağustos ayı başında anlaşma sağlandı. Sendika yöneticileri ve işveren avukatları tarafından imzalanan sözleşme patronun önüne gidince patron son dakika imzalamaktan vazgeçti. İşveren, ekonomik sıkıntılar yaşadığını öne sürerek daha önce tamam dediği sözleşmeyi imzalamadı. 
BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİLER
Aynı zamanda sözleşme sürecinde patronun işçilere mobbing uyguladığı da iddialar arasında. İşçilere yazlık kıyafet vermeyen, çay cezası ve şekersiz çay uygulaması ile işçiler mobbing yapan patron, uzun süredir işçilerin beklediği sözleşmeyi de imzalamadı. İşverenin tutarsız tutumu sonrası Öz Çelik-İş Sendikası ile bugün fabrika önünde basın açıklaması düzenledi. 
“PAZARTESİ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ”
Öz Çelik İş Sendikası Şube Başkanı Arif çolak yaptığı açıklamada, “Bize yapılanı asla kabul etmedik, etmeyeceğiz. Parasal olarak zaten hiçbir şeye bakmadık. Para olarak bakmıyor. Biz sadece arkadaşlar emek veriyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Evimize gittiğimizde başımız dik içeri girmek istiyoruz. Mevzu para mevzusu asla olmadı. Bugün Türkiye’de ekonomisi yerlerde sürünürken ülkede bütün işverenler işçisine ara zam yaparken biz sözleşme yapamıyoruz bu işletmede. Mahkeme süreci devam ediyor. Mahkeme sürecini beklemek istemiyorsa bir an önce gelsin bu şartlarda şartları iyileştirip aslında istediğimiz sözleşmeyi imzalasın. Bu insanları mağdur etmemesin. Pazartesiden itibaren paraları yatırması, ne söz verdiyse hepsini yerine getirmesini bekliyoruz.
“YARINLAR DAHA KARANLIK OLACAK”
Biz bu fabrikada yemekhanesinde, servisinde, işletmesinde hiçbir bölgesinde zulüm altında yaşamak istemiyoruz. Bunu bugüne kadar defalarca söyledik. Bu meydanlar bizim. Biz sadece meydanlara dökülmeyelim istiyoruz. Meydanlara dökülürsek bu işin Farklı yerlere gideceğiz. Bu hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehirde dışarıdan gelip para kazananlar varsa lütfen bu işletmede bu şehrimizde evimizin yanındaki işletmede karnımızı doyurmak, evimize ekmek götürmek istiyoruz. Bizim mücadelemiz bu arkadaşlar. Bizim Mücadelemizi yıkmak, dağıtmak değil ama birçok arkadaşın sekiz aydır gerçek varlığını söylüyorum. Hiçbir talebinize bu işletmeden bugüne kadar bir cevap alamadık Bugünü milat kabul ediyor. Bugün bu iş noktalanmadığı noktada yarınların daha karanlık olacağını bu bedelin herkesin ödeyeceğinin sözünü veriyoruz. 
“KİMSEYE HUZUR VERMEYECEĞİZ”
Pazartesiden sonra yeni oturup yol ne gerekiyorsa, ne olması lazımsa o olacak arkadaşlar. Birçok kişiye sormamıza rağmen cevap alamadık. Ne olduğuna dair neden var yani bir de para sorunu olursa para sorunu değil sosyal ve diğer yardımlar parayı asla söylememişiz. Bizim asla başka talebimiz yok. Buranın zengin olma yeri olmadığını biliyoruz. Ama dip noktadayız. Bizim sosyal haklarımız işletmede yüksek değil.  Mahkeme sürecini bekleyecek halimiz, zamanımız yok. Bu şehir bu fabrika bizim şehrimizde asla huzur bulmadan kimseye bu fabrikada huzur vermeyeceğiz. 
“BU İŞLETMEYİ KAPATACAĞIZ”
Nereye gidiyorsa oraya kadar gidecek. Kimse yasaların arkasına sığınmasını oradan konuşmasını istemiyoruz meydanlar burada. Sözü olan arkadaşlarımız da burada. Söyleyecek lafı olan varsa işletmede gelsin burada arkadaşlara sözünü versin. Sekiz ay geçmiş üzerinden. Sekiz aydır her gün oyalama taktikleriyle olmayacak. Bu arkadaşlarımın tamamı belki de yarın istifayı verip bu işletmeyi kapatacağız. Bu işletme yok olacak. O günü göze alıyorsa biz çalışanlar olarak göze alıyoruz. 
PATRONUN VAZGEÇTİĞİ SÖZLEŞME
İşverenin sendika ile ortak yaptığı ve son imzayı atmadığı toplu iş sözleşmesinde işçilere 3 ayrı 6 aylık dilim halinde zam verilmesi konusunda anlaşılmıştı. 1 Temmuz ile 1 Ocak 2024 tarihleri arasında A Grubu işçilerin saat ücretleri 40 lira 32 kuruştan 79 lira 58 kuruşa çıkacaktı. Brüt 17 bin 905 liraya çıkan işçi ücretleri 5 bin 968 lira ikramiye ile birlikte brüt 23 bin 874 lira, B grubu işçilerin saat ücretleri ise 40 lira 32 kuruştan 84 lira 6 kuruşa çıkacaktı. Yapılan zam B Grubu işçilerin maaşı brüt 18 bin 913 lira olurken 3 bin 152 lira ikramiye ile brüt 22 bin 65 liraya çıkması bekleniyordu.