Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tezcan Galvaniz’de patron zulmü! Şimdi de öğlen yemeği vermiyor!

Tezcan Galvaniz’in patronu Sadettin Tezcan’ı biri durdursun! İmzaladığı sözleşmenin yükümlülüklerini yerine getirmeyen Sadettin Tezcan, şimdi de işçilerine öğlen yemeği vermiyor.

Tezcan Galvaniz’in patronu Sadettin

Tezcan Galvaniz’de örgütlü Öz Çelik İş Sendikası ile işveren arasında yapılan toplu iş sözleşmesine göre, işveren tarafının Kasım ayında kışlık kıyafetleri çalışanlara vermesi gerekiyordu. Ancak Tezcan Galvaniz’in garip tavırlı patronu Sadettin Tezcan, “Burası benim fabrikam, benim sözüm geçer” tavırları nedeniyle işçilerin anayasal hakkı olan iş kıyafetlerini vermedi. Ki bu iş kıyafetleri, iş güvenliğine yönelik ekipmanlar da içeriyor.

İŞÇİLERİN HAKKI

Bunun üzerine 11 Aralık Pazartesi günü Öz Çelik İş Sendikası tarafından fabrika yönetimine bir uyarı yazısı gönderildi. Bu yazıda iş kıyafetlerinin verilmesi gerektiğinin altı çizilerek, “01.01.2023 – 31.12.2024 Toplu İş Sözleşmesinde bulunan (madde62-İş Sağlığı) yine sözleşmemizde yer alan (madde 63 iş güvenliği malzemeleri) ile ilgili sıkıntılar devam etmektedir.

SENDİKA YAZI YAZMIŞTI

İş barışının bozulmaması adına defalarca iletişime geçmemize rağmen, tarafınızdan hiçbir olumlu adım atılmamıştır. Öz Çelik İş Sendikası Kocaeli Bölge Başkanlığı olarak yetkili bulunduğumuz Tezcan Galvaniz işletmemizde, bugünden itibaren oluşacak her türlü olumsuzluktan sorumlu olmadığımızı beyan ederiz” denildi.

ZULMETME YOLUNU SEÇTİ

Ancak Tezcan Galvaniz’in patronu Sadettin Tezcan, hiç kimseyi dinlemediği gibi, anayasayı da tanımama yolunu seçti. Sendikadan yapılan çağrıyı görmezden gelen Sadettin Tezcan, işçisine kelimenin tam manasıyla zulmetme yolunu seçti.

DEĞİŞİK BİR ADAM

Aradan geçen günlerin ardından hiçbir ilerleme kaydedilmemesi üzerine bugün Tezcan Galvaniz işçileri, fabrikadaki hatları durdurma kararı aldı. Yalnızca sözleşmede yazan kıyafet haklarını isteyen fabrika işçilerine karşı Tezcan Galvaniz’in garip huylu patronu Sadettin Tezcan’dan yine sert cevap geldi.

“KAPATIN O ZAMAN FABRİKAYI”

“Kapatın o zaman fabrikayı” şeklinde serzenişlerde bulunan Sadettin Tezcan, dakikalar önce devam eden eylemden dolayı, fabrikaya yemek gönderen şirketi arattırarak, “Fabrikaya öğlen yemeği getirilmemesi” talimatını verdi. Fabrika içine dışarıdan da yemek sokturmayan Sadettin Tezcan, işçisini aç bırakarak terbiye etmeyi planlıyor. Bu zalimce tavra karşı mücadeleyi sürdürmekte kararlı olan işçiler, “Fabrikanın 2 saatlik çalışmasıyla tüm kıyafetlerin ücreti çıkıyor. Fakat inatla anayasal hakkımızı vermemek için mücadele ediyor” diyerek durumu ifade ediyor.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Tezcan Galvaniz fabrikasında örgütlü Özçelik İş Sendikası Şube Başkanı Arif Çolak da işletmede yaşanan sorunla ilgili Nokta Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Çolak, “Yemek vermeme hadisesi de açıkçası beklediğimiz bir olaydı. Kışlık elbiselerin verilme zamanı geldi. İçeride sıkıntılar var diye patron vermek istemiyor. İş kendilerinin işi. İşçileri elbiseyle terbiye etmeye çalışıyor. Bunlar iş güvenlik elbisesi bir yerde. Biz de bunlar olana kadar hatları durdurma kararı aldık. Çünkü bu şartlar çalışılacak şartlar değil. Şartlar düzeltilene kadar çalışmayacağını söyledik. Müdürlerle konuşuyoruz ancak ilerleme sağlayamıyoruz. Benim şartlarım bunlar, çalışıyorsanız çalışın mesajı veriyor. Ancak biz hakkımızı arayacağız” açıklamasında bulundu.