THY uçuşları iptal mi edildi? Hangi uçaklar iptal edildi, neden?

THY uçuşları iptal mi edildi? Hangi uçaklar iptal edildi, neden?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölgesinde hafta sonu kuzey ve kuzeybatı yönlerinden şiddetli fırtına beklentisi olduğunu açıkladı. Vatandaşlardan çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Bu uyarının ardından Türk Hava Yolları (THY) da İstanbul için planlanan 40 seferini karşılıklı olarak iptal etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

THY ise olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul'da gerçekleştireceği 40 seferi iptal etti. Şirketin aldığı bu kararın ardında, Meteoroloji'den gelen fırtına uyarısı ve buna bağlı olarak yaşanabilecek ulaşım aksamalarını önleme amacı bulunuyor.

Bu durum, hafta sonu seyahat planları yapan yolcuları etkileyebilir. THY'nin hangi uçuşlarının iptal edildiği ve müşterilere sağlanan alternatifler konusunda şirketten resmi bir açıklama henüz gelmedi. Ancak, yolcuların güncel durumu ve seyahatleriyle ilgili bilgileri takip etmeleri öneriliyor.