Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Gebze’ye aday oldu

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kocaeli’nin Gebze ilçesinden belediye başkan adayı oldu

TİP Genel Başkanı Erkan

Türkiye İşçi Partisi’nden dikkat çeken bir karar. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye’de işçilerin en yoğun yaşadığı ilçelerden biri olan Gebze’den belediye başkan aday olduğu açıklandı. Karar dakikalar önce duyuruldu.

TEŞEKKÜR ETTİ

TİP Genel Başkanı ve Gebze Belediye Başkan Adayı Erkan Baş yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ülkemiz yine önemli bir seçim sürecine giriyor. Öncelikle partimize güvenen, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için partimize başvuran tüm adaylarımıza gönülden teşekkür ediyorum.

EN BÜYÜK İŞÇİ HAVZASI

Türkiye İşçi Partisi’nden aday olmak insana ne makam kazandırır ne de para pul; TİP adaylığının anlamı sorumluluk almak, elini taşın altına koymaktır. Adaylığı böyle değerlendirdiğimiz için ben de arkadaşlarımdan beklediğim sorumluluğu paylaşıyorum ve ülkemizin en büyük işçi havzası olan Gebze’den adaylığımı ilan ediyorum.

TÜRKİYE’Yİ İŞÇİLER YÖNETECEK

Türkiye’nin işçi partisi Türkiye işçi sınıfının her zaman yanında ve hizmetinde olacak, demiştik. İşçi havzalarının sağ partilerin oy deposu olarak görülüp terk edilmesine asla razı olmayacak ve bu algıyı değiştireceğiz. Çünkü, algılarımızdan alışkanlıklarımıza kadar, tepeden tırnağa değişmek şart!
Gebze’yi işçiler yönetecek. Türkiye’yi işçiler yönetecek.”

ERKAN BAŞ KİMDİR?

Erkan Baş, 14 Temmuz 1979 tarihinde Batı Berlin’de doğdu. Yugoslavya göçmeni Boşnak bir aileden gelir. Ailenin Yugoslavya’daki soyadı Jusoviç’ti.
Babası Almanya’ya çalışmaya giden işçilerden olup annesi bir dönem tekstil işçiliği yapmış bir ev hanımıdır.
Erkan Baş, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümünden mezun oldu.
Bir süre İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 

Üniversitedeki yemekhane işçilerinin hakları üzerine verdiği mücadele sonucu, okul yönetimi tarafından görevinden uzaklaştırılmıştır.

2009 yılı başında Türkiye Komünist Partisi genel başkanlığı yaptı, 2017’de Türkiye İşçi Partisi’ni kurdu.

2018 Türkiye genel seçimlerinde partisinin seçim ittifakı doğrultusunda Halkların Demokratik Partisi sıralarından milletvekili seçildi, daha sonra istifa ederek Türkiye İşçi Partisi’ne geçti.