TİP: Kocaeli Valisi Cübbeli Ahmet’i mi feyz alıyor?

Mahmut Efendi Tarikatı Cemaati’nin destek videosu yayınladığı Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile ilgili açıklama yapan TİP Kocaeli Örgütü, Vali Yavuz’a bazı sorular yöneltti

TİP: Kocaeli Valisi Cübbeli Ahmet’i mi feyz alıyor?

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gençlerin Kelime-i Şehâdeti ve Kelime-i Tevhidi bilmemesinden şikayet etti. Vali Yavuz yaptığı paylaşımda bunun sorumlusunu ise devlet olarak gösterdi. Vali Yavuz yaptığı paylaşımda, “Müslümanım diyen gençlerimizin bir kısmının Kelime-i Şehâdeti ve Kelime-i Tevhidi bilmemelerinin sorumlusu siyasal sistem yani devlettir. Müslümanım diyen her bir bireye İslam Dininin temel prensipleri öğretilmelidir” ifadelerini kullanmıştı.

TİP’TEN VALİ YAVUZ’A SORULAR

Vali Yavuz’un çıkışı gündemdeki sıcaklığını korurken Mahmut Efendi Tarikatı Cemaati Vali Yavuz’a destek videosu yayınladı. Konu ile ilgili Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü yazılı bir basın açıklaması yaparak Vali Yavuz’a bazı sorular yöneltti. Partiden yapılan açıklamada “Vali Seddar Yavuz grevleri yasaklarken Cübbeli Ahmet Hoca’yı mı feyz alıyor?” diye sordu.

TESADÜF MÜ?

Kocaeli Vali Seddar Yavuz’un yaptığı açıklamalara tarikat liderlerinden destek geldiğini görmekteyiz. Yavuz’un sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar ile aynı dönemde yaşanan olaylar birçok soruyu beraberinde getirmektedir. Bu kapsamda aşağıdaki soruları soruyoruz: Vali Seddar Yavuz’un bu açıklamasıyla ülkemizde yaşanan provokasyonların aynı zamana denk gelmesi bir tesadüf müdür?

CEVAP BEKLİYORLAR

Vali Seddar Yavuz’a Fettullahçı çete benzeri İsmailağa cemaatinden gelen destek ile ne amaçlanmaktadır? Vali Seddar Yavuz grevleri yasaklarken İsmail ağa cemaatinden Cübbeli Ahmet Hoca’nın “ fakirler cennete 500 yıl önce girecek” sözlerinden mi feyz almaktadır? Seddar Yavuz’un bu sorularımıza en kısa sürede cevap vermesini talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ