Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TİP Özgürlük yürüyüşünden Bekaert İzmit’e selam!

Hatay’dan Ankara’ya “Özgürlük yürüyüşü” başlatan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Bekaert İzmit Fabrikasındaki işçilerin direnişine selam göndererek destek açıklaması yaptı.

Hatay’dan Ankara’ya “Özgürlük yürüyüşü”

Hatay’dan milletvekili seçilmesine ve mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmeyen, geçtiğimiz hafta ise Gezi Davası’nda aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Can Atalay için başlatılan ‘Özgürlük Yürüyüşü’ devam ediyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş tarafından başlayılan ve Hatay’dan Ankara’ya kadar devam edecek olan yürüyüşte açıklama yapan Erkan Baş, İzmit Bekaert fabrikasındaki olaylara değindi. Baş yaptığı açıklamada, “Bu şirketlere bu cesareti veren siyasal iktidarı lanetliyor Bekaert ve Türkiye’de onlarca fabrikada direnişte olan tüm işçi kardeşlerimizi özgürlük yürüyüşümüzde yürekten selamlıyoruz” dedi.

“EMEKÇİYİ ZAM İSTEDİĞİ İÇİN ATIYORLAR”

Özgürlük Yürüyüşünün 4. Gününüde Tükiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’tan Bekaert Fabrikasındaki İşçilere yaptığı destek açıklamasında “Ülkemizde gün geçmiyor ki işçiler yeni bir hak gaspıyla karşı karşıya kalmasın. Biz yürüyüşümüzü sürdürürken İzmit’teki Bekaert fabrikasında işçiler ek zam talep ettikleri için işten atılan arkadaşlarının geri alınması talebi ile iki gündür fabrikalarını terk etmiyorlar. Kendi alanlarında dünyanın en büyüğü olmakla övünen, bunun reklamını yapan şirketler memleketin işçisini emekçisini sırf zam istediği için işten atabiliyorlar. Bu şirketlere bu cesareti veren siyasal iktidarı lanetliyor Bekaert ve Türkiye’de onlarca fabrikada direnişte olan tüm işçi kardeşlerimizi özgürlük yürüyüşümüzde yürekten selamlıyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Bekaert İzmit Fabrikasında örgütlü olan Birleşik metal-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında işverenden ek zam talep etti. Uzun zamandır yürütülen ek zam talebinde işveren işçilere gözdağı vermek için işyeri temsilcisi ve 2 işçiyi işten çıkardı. Sendika ve işveren arasında yapılan görüşmelerde iki işçi geri işe alınırken temsilci Selçuk Atmaca ise işe alınmadı. Fabrikada 08.00-16.00 vardiyası temsilcilerinin işe geri alınması için yürütülen görüşmeler için fabrikayı terk etmiyor.