Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TİP’ten İzmit Kaymakamlığı’na dava!

TİP Kocaeli İl Örgütü İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya’nın talimatı ile etkinliklerinin yasaklanması kararına karşı dava açtı

TİP Kocaeli İl Örgütü

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kocaeli’de 19 Ağustos Cumartesi günü Yahya Kaptan Mahallesi Amfi Tiyatroda, tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili ‘Can Talay İçin Adalet Buluşması’ etkinliği yapacağını duyurdu. Ancak İzmit Kaymakamlığı, etkinliğe izin verilmeyeceğini ve 7 gün süreyle, konuyla ilgili her türlü etkinliğin yasaklandığını bildirdi. TİP ise etkinliğin yapılacağı Yahya Kaptan Amfi Tiyatro alanında TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın da katılımıyla önceki gün basın açıklaması yaptı.

HUKUKA AYKIRI

TİP Kocaeli İl Örgütü, yasaklama kararına dava açtı. Açılan davada yasaklama kararının ifade özgürlüğü ile toplanma ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını ihlal ettiği belirtilirken, kaymakamın ilçenin bütününe ilişkin yasaklama kararı alma yetkisinin bulunmadığına ve etkinlikten 1 gün önce alınan kararın hak arama hürriyetini hukuka aykırı olarak kısıtladığına vurgu yapıldı. Dava ile İzmit Kaymakamlığı tarafından verilen yasaklama kararının yürütmesinin durdurulması ve yargılama sonucunda iptal edilmesi istendi.