TİP’ten yeni seri! Büyükakın’ın maskeli balosu

Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü ‘Büyükakın’ın maskeli balosu’ isimli yeni bir seri başlattıklarını duyurdu.

TİP’ten yeni seri! Büyükakın’ın maskeli balosu

Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü yerel seçim öncesi yeni bir kampanya başlattı. Büyükakın’ın maskeli balosu ismi verilen seride, Başkan Büyükakın’ın söz verip de yapmadığı iddia edilen vaatler değerlendirilecek. Türkiye İşçi Partisi Kocaeli Örgütü ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Koçak’ın sosyal medya hesaplarında paylaşılan açıklamada yurttaşın Kocaeli’yi anlattığı ifade edildi.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİ TARTIŞILMIYOR”

Vatandaş aracılığı ile kenti yönetenlerin yaptıkları ve yapmadıklarını gözlemlediklerini ifade eden İşçi Partisi, “halkın kaynaklarının kimlerin cebine, hangi yollarla girdiğini öğreniyoruz. Sorumluluğumuzun büyük, yolumuzun uzun olduğunu biliyoruz. Bugün Kocaeli halkı enerjiye, eğitime, deprem güvenli barınmaya, gıdaya ve nitelikli ulaşıma erişemiyor. Belediye meclisleri müteahhitler, patronlar ve düzen siyasetçileri tarafından kuşatılıyor. Halkın sözü ve talepleri, belediyelerdeki rant sarmalının arasında kayboluyor. Kentteki en temel sorunlar dahi konuşulmuyor, bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri gerektiği gibi tartışılmıyor.

“MASKELİ BALOYU BİTİRECEK TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ VAR”

Yeniden aday gösterilen, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tüm bunlar yaşanırken rahat koltuğunda oturmaya, partisi için mitingden mitinge koşmaya, halkın sesine kulağını tıkamaya devam ediyor. Düzen muhalefetinin suskunluğu ve dahil olduğu rant kavgası, Büyükakın’ın konforunu her geçen gün daha da pekiştiriyor. Ancak Büyükakın’ın karşısında, iktidar ile düzen muhalefetinin güle oynaya sürdürdüğü bu maskeli baloyu bitirecek olan halkın partisi, Türkiye İşçi Partisi var!

SERİ BAŞLATIYORUZ

Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü olarak, Tahir Büyükakın tarafından duyurulan seçim beyannamesine ulaştık. Tam 147 sayfalık beyannamede, bir avuç ayrıcalıklı müteahhide göz kırpan vaatlerden ve iktidarın alışılageldik tutarsızlıklarından başka hiçbir şey göremedik. Bu nedenle, beyannamenin seçimin ertesi günü rafa kaldırılmasının önüne geçmek ve Büyükakın’a halkçı belediyeciliğin ne anlama geldiğini göstermek adına, #BüyükakınınMaskeliBalosu isimli bir seri başlatma kararı aldık.

“BU KENTİ HAYALİ VAATLERE TERK ETMEYECEĞİZ”

Yerel seçimlere kadar, Büyükakın’ın geride kalan beş yıllık dönemde kente verdiği zararları ve seçim beyannamesinde yer alan tutarsızlıkları tek tek açıklayacağız. Kentin dört bir yanını, #BüyükakınınMaskeliBalosu’nda olup bitenlere ilişkin bilgi ve belgeler ile donatacağız. Kocaeli’deki emekçilerin alın teriyle ürettiği kaynağın kimlere peşkeş çekildiğini, kentin doğasının ve sosyal yaşamının nasıl katledildiğini, belediye emekçilerinin hangi sorunlar ile karşı karşıya bırakıldığını ortaya koyacağız. Bu kenti düzen siyasetinin hayali vaatlerine terk etmeyeceğiz. Halkımızı, kapalı kapılar ardında belediyecilik yaptığını iddia edenlere karşı seçeneksiz bırakmayacağız. Özgür bir kent yaşamını hep birlikte kuracağız” ifadeleri kullanıldı.

TİP’ten yeni seri! Büyükakın’ın maskeli balosu - Resim : 1

TİP’ten yeni seri! Büyükakın’ın maskeli balosu - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ