Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TMMOB: “1 Yılda 1860 işçi hayatını kaybetti”

TMMOB 3 Mart iş cinayetleri mücadele gününde yaptığı basın açıklamasında bir yılda bin 860 içinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TMMOB 3 Mart iş

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 3 Mart İş Cinayetleri Mücadele Gününde İzmit Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. Kalabalık grup adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Ali Elma “3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak Kozlu’da kömür ocağında meydana gelen ve 263 emekçinin hayatını kaybettiği grizu patlamasının üzerinden 32 yıl geçti. Yine madenlerde, inşaatlarda, tarımda, ormanda, kimya sanayinde, taşımacılıkta, tersanelerde, ticaret ve büro işyerlerinde iş cinayetlerini, işçi ölümlerini, katliamları konuşuyoruz” dedi.

“DOĞRUDAN HÜKÜM İÇEREN MADDELER EKLENMELİ”

Sözlerini sürdüren Elma, Erzincan’da altın madeninde yaşanan faciaya değinerek, “Yıllardır rutin değişmiyor. Her gün 5 emekçiyi iş cinayetlerinde kaybediyoruz. 2023 yılında 3 Mart tarihinden bu yana bin 860 emekçi hayatını kaybetti. İş sağlığı ve güvenliği öncelikli olmalıdır. İş cinayetleri ve meslek hastalıkları tamamen önlenebilir. Türk Ceza Kanununa iş cinayetleri konusunda doğrudan hükümler içeren maddeler eklenmelidir” şeklinde konuştu.