TOGG Çin'e mi satılıyor?

CHP eski Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş TOGG ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Bakarsınız belki de TOGG’u Çinlilere satmaya çalışıyorlardır” ifadelerini kullandı.

TOGG Çin'e mi satılıyor?

Çinli otomotiv devi BYD'nin Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı gündemdeyken TOGG'dan da dikkat çeken bir hamle geldi. Reuters'a konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Çinlilerin TOGG'la beraber bir üretim mekanizması oluşturma konusunda istekli olduklarını belirterek, Çinli şirket Guangzhou Automobile Group ile TOGG arasında görüşmelerin başladığını duyurdu. Sırakaya, Çinli Guangzhou Automobile Group'un (GAC) birlikte elektrikli otomotiv üretimi yapılması konusunda TOGG ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda temmuz ayında TOGG'a ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

“BELKİ DE SATMAYA ÇALIŞIYORLARDIR”

Haberin küresel basında yer alması sonrası CHP eski Kocaeli Milletvekili ve parti sekreteri Hurşit Güneş sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Güneş yaptığı paylaşımda, “Bakarsınız belki de TOGG’u Çinlilere satmaya çalışıyorlardır” ifadelerini kullandı.

“ORTAK GÖRÜŞMELER BAŞLADI”

Hurşit Güneş yaptığı paylaşımında, “2 gün önce Reuters’de yerli ve milli arabamız TOGG ile ilgili bir haber çıktı; AK Parti Genel Başkan yardımcısı Çin’in Zafer Sarıkaya (her ne hikmetse ortaklar veya şirket yetkilileri değil!) Guangzhou Otomotiv Grubuyla Türkiye’de ortak üretim üzerine bir görüşme başlatıldığını açıkladı. Bizim basında pek yer almadı. Bakarsınız belki de TOGG’u Çinlilere satmaya çalışıyorlardır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR