Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Togg’dan sonra bir yerli araç daha duyuruldu! ‘VERY’ şimdiden 800 sipariş aldı… O tarihte yollarda

Türkiye’nin elektrikli otomobil üreticisi Togg’un ardından tüketicileri heyecanlandıran bir gelişme daha yaşandı. Yerli firma VERY, yeni aracı için sipariş almaya başladığını belirterek detayları paylaştı.

Türkiye’nin elektrikli otomobil üreticisi

Değişen tüketici alışkanlıklarına gelişen teknoloji ile cevap verilmesi, birçok alanda önemli gelişmelerin kaydedilmesine vesile oldu. Özellikle teknolojik cihazların tasarımlarında ve işlevlerinde kat edilen gelişim, milyonların hayatlarını büyük oranda kolaylaştırdı. Bu kapsamda küresel çapta yankı uyandıran gelişmelerden biri de otomotiv sektöründe gözlendi. Dizel ve benzinli araçları gölgede bırakan elektrikli otomobiller, dünya çapında aktif olarak kullanılmaya başlandı.

‘Sıfır karbon’ hedefi ile yola çıkan birçok firma, son dönemlerde elektrikli otomobil tasarımları ile gündeme gelmeye başladı. Ülkemizde de yaygınlaşan elektrikli otomobil kullanımı, özellikle yerli araç Togg T10X’in piyasaya sürülmesi ile birlikte ciddi bir ivme kazandı. Togg’un yeni dönemde ürün gamında yer alan sedan modelin üretimine başlayacağı öğrenilirken milyonları heyecanlandıran bir gelişme daha yaşandı. Türkiye’nin elektrikli araç sektöründe Togg’dan sonra gelen ikinci markası olan VERY, gelecek yıl piyasaya süreceği yeni aracı için önemli bir açıklamada bulundu.

4 FARKLI SEGMENTTE ARAÇ ÜRETİMİ

Togg’un yankıları sürerken milyonlarca tüketiciyi heyecanlandıran yeni bir gelişme yaşandı. VERY, 2024 yılında yollarda olacak olan yeni aracı için şimdiden 800 adet sipariş almış olduğunu bildirdi. Araçların 4 farklı segmentte üretildikleri öğrenilirken elektrikli otomobillerin tanıtılacakları tarih de belli oldu.

Elektrikli otomobil piyasasını daha da hareketlendirmeye hazırlanan VERY yeni araçlarını 2025 yılında “Go Green” isimli fuarda Togg ile birlikte sergileyecek. O yıl içerisinde seri üretimlerine geçilecek olan araçların yaklaşık olarak 25 bin dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olacakları tahmin ediliyor.

YERLİ MÜHENDİSLER TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ

VERY’nin elektrikli otomobilleri ile ilgili edinilen bilgilere göre söz konusu araçlar Yıldız Teknik Üniversitesi TeknoPark’ta tamamen yerli mühendisler tarafından geliştirildi. Otonom sürüşü destekleyen araçların şu an için Avrupa tip onayları ve sertifikasyon süreci içerisinde oldukları öğrenildi.

400 voltluk elektrikli motor, çoklu vites, 11- 33 kWh aralığında değişiklik gösteren batarya seçenekleri, dört çeker sistem, multimedya ekran, masajlı ve ısıtmalı koltuk, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilme gibi pek çok ayrı özelliğe sahip olan VERY imzalı araçların, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ülkelerinde de satışa sunulacakları tahmin ediliyor.