TOKİ başkanı Mustafa Levent Sungur kimdir? Nereli ve kaç yaşındasın?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda yeni TOKİ başkanı Mustafa Levent Sungur oldu. Mustafa Levent Sungur kimdir?

TOKİ başkanı Mustafa Levent Sungur kimdir? Nereli ve kaç yaşındasın?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda, bir önceki dönem TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un bakan yardımcılığına atanmasının ardından boşalan TOKİ Başkanlığı koltuğuna yine Trabzonlu bir isim olan Mustafa Levent Sungur atandı.

MUSTAFA LEVENT SUNGUR KİMDİR?

1981 yılında Trabzon'da doğan Mustafa Levent Sungur, inşaat mühendisliği lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı ve 2003 yılında inşaat mühendisi olarak mezun oldu.

Meslek hayatına yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli firmalarda çalışarak başlayan Sungur, 2006 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman olarak göreve başladı. Statik, Zemin Araştırma ve Altyapı Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra, Mayıs 2009 ile Aralık 2018 arasında Toplu Konut Projeleri ve Araştırma Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Aralık 2018'den itibaren Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sungur, şimdi TOKİ Başkanlığı görevine atanmıştır.

Kaynak: Gamze Karaaslan