Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ kampanyası bugün sona eriyor

TOKİ tarafından Haziran 2022’den önce yapılan yapılan iş yeri ve konutların indirimine dair başlatılan kampanya bugün sona eriyor.

TOKİ tarafından Haziran 2022'den

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin TOKİ tarafından 21 Haziran 2022 öncesinde yapılan evlerle ilgili başlatılan kampanyayı açıklamıştı. Kampanyaya dair süreç bugün sona eriyor. Bugünden itibaren yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılmayacağı ancak borcunu peşin ödeyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 25 oranında indirim yapılacağı aktarıldı.

TRT Haber’in  haberine göre, Yüzde 25 indirim kampanyası bütün borç bakiyesini kapatamayacak ve vatandaşlar da bundan faydalanabilecek. Eğer borcun tamamını kapatmak isteyen olursa borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyası uygulanabilecek.

VERGİ BORCU OLMAYACAK

Kampanyadan yararlanmak için indirim uygulaması kapsamına dahil edilen projelerin konut ve iş yeri alıcıları başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekirken; geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu da olmayacak.

12 AYDAN DAHA AZ TAKSİTİ OLANLAR YARARLANAMAYACAK

Geri ödeme taksitleri en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları bu kampanyadan faydalanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak. Konut ve iş yeri alıcıları kampanyadan faydalanmak istediğinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi alabilecekler.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…