TOKİ konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? TOKİ konut satışı hangi illerde olacak, başvuru şartları neler?

Türkiye'de ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber geldi! Toplu Konut İdaresi (TOKİ), son dakika konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul, Ankara, İzmir gibi 32 ilde toplamda 169 konut açık artırma usulüyle satışa sunulacak. İşte, TOKİ konut satışı ile ilgili tüm detaylar...

Başvuru Şartları ve Ödeme Koşulları

Uygun fiyatlı konutlara sahip olmak isteyenler, başvurularını yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade ile gerçekleştirebilecekler. Bu avantajlı ödeme koşulları, Türkiye genelinde 32 ilde geçerli olacak. TOKİ, konut alacak olanlara memur maaş artışına göre dönemsel artışlar sunacak.

Açık Artırma Tarihi ve Yeri

TOKİ'nin gerçekleştireceği konut satışları, 13-14 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenecek açık artırmalarla yapılacak. Konut satışları Ankara The Green Park Hotel ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. Ayrıca, "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden de teklif verilebilecek.

İnternet Katılımı ve Başvuru Süreci

Açık artırmaya internet üzerinden katılım sağlamak isteyenlerin kayıtları, 12 Aralık Salı günü saat 10:30'a kadar alınacak. Başvurular ve teminatlar, Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nın tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek.

İllere Göre Konut Satışı ve Fiyatları

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere satışa sunulan konutların fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul Arnavutköy 80 metrekare konut muhammel bedel 1.749.584 TL
  • İstanbul Başakşehir 58 metrekare konut muhammel bedel 1.713.302 TL
  • Ankara Çubuk 64 metrekare konut muhammel bedel 619.631 TL
  • Ankara Keçiören 118 metrekare konut muhammel bedel 2.392.000 TL
  • İzmir Kemalpaşa 85 metrekare konut muhammel bedel 1.738.131 TL

TOKİ'nin sağladığı uygun fiyatlarla ev sahibi olma fırsatını kaçırmamak için başvuru sürecini takip etmeyi unutmayın! Detaylı bilgiler için "www.toki.gov.tr" ve "www.emlakmuzayede.com.tr" adreslerini ziyaret edebilirsiniz.