Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ konut satışı başvuruları başladı mı? Başvuru şartları neler, hangi illeri kapsıyor? TOKİ KONUT BAŞVURU EKRANI 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uygun fiyatlarla ev ve iş sahibi olmak isteyenlere yönelik müjdeli bir haber açıkladı. İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir, Sivas, Trabzon gibi 26 ilde toplamda 123 konut ile 29 ilde 296 iş yerini açık artırma usulü ile satışa çıkaracak. İşte TOKİ başvuruları, satış detayları ve diğer önemli bilgiler:

  • Konut ve İş Yeri Satışı: TOKİ, 26 ilde 132 konut ve 29 ilde 296 iş yerini açık artırma yöntemiyle satışa sunacak. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Rize, Samsun, Trabzon gibi büyük şehirlerdeki konut ve iş yerleri uygun fiyatlarla sahiplerini bulacak.
  • Başvuru Şartları: TOKİ tarafından satılacak konut ve iş yerlerine başvuruda bulunmak isteyenlerin belirlenen şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Detaylı başvuru şartlarına “www.toki.gov.tr” adresinden ulaşılabilecek.
  • Peşinat ve Vadeler: Konut alacaklar için yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade, iş yeri alacaklar için ise yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanı sunulacak.
  • Başvuru Tarihleri: Başvuruların alınacağı tarihler 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla başlayacak.
  • Açık Artırma Tarihi: Konutlar için açık artırma 7 Şubat 2024 Çarşamba günü, iş yerleri için ise 8 Şubat 2024 Perşembe günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Açık artırmalar Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılacak. Ayrıca internet üzerinden de teklif verilebilecek.
  • Başvuru ve Bilgi İçin: Başvurular ve detaylı bilgiler için “www.toki.gov.tr” ve “www.emlakmuzayede.com.tr” internet siteleri, ayrıca “0212 608 15 00” numaralı telefon aranabilir.

Türkiye genelinde uygun fiyatlarla ev veya iş yeri sahibi olma fırsatı sunan TOKİ’nin açık artırma süreci, belirlenen tarihlerde başlayacak ve vatandaşlar, başvurularını bu tarihler arasında gerçekleştirebilecekler.

TOKİ KONUT / İŞ YERİ BAŞVURUSU