Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ’den Gebze’ye 900 milyonluk proje

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın “İlk Evim” projesi kapsamında dört yüzden fazla TOKİ dairesi inşa edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim

Gebze Güzeller Mahallesi’ne inşa edilecek 462 konut için ÇED sürecinden geçildi. Bakanlık tarafından proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verilmesi sonucu proje kapsamında TOKİ’nin Gebze’de yapacağı yeni konutların detayları  belli oldu. Güzeller Mahallesinde bulunan alan üzerinde yükselecek olan yeni toplu konut projesi kapsamında, toplamda 23 bloktan oluşan 462 adet daire inşa edilecek.

900 MİLYONLUK PROJE

İnşaat çalışmalarının 36 ve hafriyat çalışmalarının 16 ayda tamamlanmasının planlandığı TOKİ Gebze’de 80 personel ile birlikte çalışılacak. Söz konusu projenin 462 konuttan oluşması planlandı. Projenin maliyeti ise 997 milyon 464 bin lira olarak öngörülüyor.

İHALE TARİHİ

Söz konusu projenin ihale tarihi kesinleşti. Tünel kalıp sistemiyle 462 adet konutun inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi için teklifler EKAP üzerinden 21 Ekim tarihine kadar alınacak. Teklifler TOKİ Başkanlığı toplantı salonunda açılacak. Projenin teslim tarihi ise yer tesliminden itibaren 500 gün olarak belirlendi. Sözleşme imzalandıktan sonra 10 gün içerisinde yer teslimi yapılabilecek.