Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ’den Körfez İlimtepe’de büyük ihale

Körfez İlimtepe’deki dördüncü etapta inşa edilecek olan 564 konutluk proje ve 16 dükkan için yapılan ihale, TOKİ Başkanlığı’nda tamamlandı. İhaleye katılan tek firma olan Haldız İnşaat, projeyi 1 milyar 394 milyon 500 bin TL’lik teklif ile üstlenmeyi teklif etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

2020’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan TOKİ, Körfez İlimtepe’de 2 bin 500 konut, 40 iş yeri, 2 cami, 24 derslikli bir ilkokul ve bir de ortaokul inşa etme kararı almıştı. Fakat ekonomik zorluklar nedeniyle maliyetler yükselince, bu ihalenin kazanan firmaları geri adım attı ve ihaleler iptal edildi. Bu sorunun üstesinden gelmek için TOKİ, projeyi etaplara ayırmaya karar verdi. Geçtiğimiz mayıs ayında bu dört etap için ihaleler düzenlendi; fakat bu ihalenin ikincisi de iptal edildi.

HALDIZ İNŞAAT

Daha önce üç etabı ihaleye açan TOKİ, dördüncü etap için olan 564 konut, 16 dükkan, altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesini en son gerçekleştirdi. İhaleye katılan tek firma olan Haldız İnşaat, projeyi 1 milyar 394 milyon 500 bin TL’lik teklifle üstlenmeyi teklif etti, bu da tahmini maliyetin hemen altında bir teklifti.