Tombala Oynamak Günah Mı? Yılbaşı Tombala Oyunu Nasıl Oynanır? Tombala Oynamak Müslümanlara Haram Mı? Tombala Kaç Kişiyle Oynanır?
Yılbaşı etkinliklerinin en sevilenlerinden tombala oyunu araştırmaları yapıldı. 31 Aralık Pazar gecesinde yapılacak eğlenceli yılbaşı aktivitelerinden olan tombala nasıl oynanır, kaç kişiyle oynanır merak konusu oldu. İslam dininde tombala oynamak günah mı araştırılmaya başladı. Peki, tombala sayıları kaça kadar? Tombala aynı sayı çıkarsa ne olur? Yılbaşı tombala oynamak haram mı? İşte yanıtı..

31 Aralık 2023 yılbaşı gecesi oyunlarından olan tombala oyunu nasıl oynanır merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. Yılbaşı gecesinin en eğlenceli oyunlarından olan tombala kaç kişiyle oynanır, tombala sayıları kaça kadar araştırıldı. Bir yandan oyunun kurallarını öğrenen vatandaşlar bir yandan da tombala oynamak günah mı sorusuna yanıt aradı. Yılbaşı geceleri sıklıkla oynanan tombala aynı sayı çıkarsa ne olur sizler için araştırdık. Peki, tombala oynamak haram mı? İşte yanıtı..
TOMBALA NASIL OYNANIR?
Tombala kağıt ve pul kullanılarak oynanan bir şans oyunudur. Tombala oyununun temel kuralları her oyuncu için bir tombala kartı gerekir. Her karttaki sayılar işaretlenir. Her oyuncuya bir tombala kartı ve pul verilir. Oyuncular kartlarında belirli bir düzen içinde yer alan sayıları kapatmaya çalışır. Bir kişi oyunu yönetir ve sayıları rastgele bir torbadan çeker. Bu sayılar sırayla okunarak diğer oyuncuların kartlarındaki aynı sayıları bulmaları gerekir. Eğer oyuncu kartındaki bir sayı çağrılan sayı ile eşleşiyorsa o sayı pulla kapatılır. Oyuncu tombala derse oyun sona erer ve oyunu kazanır.
TOMBALA KAÇ KİŞİYLE OYNANIR?
Tombala birkaç kişiden başlayarak büyük gruplara kadar farklı sayılarda oyuncu ile oynanabilir. Evde arkadaşlarınızla veya ailenizle oynarken birkaç kişiyle başlayabilirsiniz. Ancak toplu etkinliklerde yüzlerce kişiyle oynamaya müsaittir. Oyuncu sayısına bağlı olarak tombala kartı sayısı ve oyunun süresi değişir. Daha fazla oyuncu daha fazla kart ve dolayısıyla daha uzun bir oyun süresi gerektirir. Oyunun amacı belirlenen bir düzeni veya sayıyı tamamlayan ilk oyuncunun "tombala" demesidir.
TOMBALA SAYILARI KAÇA KADAR?
Tombala sayıları genellikle 1 ile 90 arasındaki rakamlardan oluşur. Tombala oyununda 90 adet sayı bulunur ve bu sayılar rastgele çekilir. Oyuncular kartlarında bu 90 sayı arasında bulunan sayıları kapatır. Her bir sayı yalnızca bir kez çağrılır. Bu sayılar bir torbadan rastgele çekilir. Sayılar çekildikçe oyuncular kartlarındaki ilgili sayıları işaretler.
TOMBALA OYNAMAK GÜNAH MI?
Oldukça masum görülen bir yılbaşı oyunu olan Tombala aslında din alimleri tarafından hoş karşılanmaz. Din alimleri bu tarz oyunların haram olmadığını ancak mekruh olduğunu söylüyor. İslam kültürüne ait bir oyun olmayan Tombala yılbaşı akşamlarında oynanır. Hristiyanlık kültüründen günümüze değin varlığını sürdüren Tombala oynayanlar dinden çıkmış sayılmaz. Hristiyan ve Yahudi gibi kültürlerde oldukça önemli olan Tombala Müslümanlar için sakıncalı görünür.
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.