Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toplantı öncesi yeni rakam geldi! 2024 asgari ücret 17 bin lira olabilir! Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrette zam görüşmeleri devam ediyor. Pazarlık masasında birçok rakam konuşuluyor. Peki, 2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? İkinci toplantı öncesinde yeni rakam geldi! 17 bin 103 TL’ye çıkabilir!

Asgari ücrette zam görüşmeleri

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayının gelmesiyle görüşmelere başladı. Hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinden oluşan heyetin yapacağı pazarlıklar sonucu yeni asgari ücret belli olacak. Son olarak geçtiğimiz Pazartesi 11 Aralık’ta toplantı yapan komisyonda masada birçok rakam konuşuldu.

18 Aralık Pazartesi itibariyle asgari ücrette bir toplantı daha gerçekleşecek. Toplantı öncesinde ortaya çıkan yeni rakamlar ise dikkat çekiyor. Eğer taraflar bu ücret üzerinde anlaşırsa yeni asgari ücrette belli olacak.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret görüşmelerinde artık sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak son görüşme kapsamında masaya oturulacak pazarlık için belirlenen rakamlar ortaya çıktı.

Pazarlık için ilk rakamın yüzde 38’lik zamla 15 bin 734 TL olduğu ifade edildi. Ancak bu yıl asgari ücrete iki defa zam yapılmayacağı için zam oranının en az yüzde 150 olması isteniyor. 15 bin 734 TL ile zam pazarlıklarının başlayacağını ifade eden uzmanlar, yüzde 40 – 5 arasındaki bir zam senaryosunda 16 bin TL ile 17 bin 103 TL arasında asgari ücretin belirlenebileceğini aktarıyorlar.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

11 bin 402 TL olarak geçerliliğini koruyan asgari ücret 2024 Ocak ayından itibaren zamlı olarak uygulanacak. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından da toplantılar devam ediyor. İlk toplantının geçtiğimiz hafta geride kalmasının ardından yeni toplantının ise 18 Aralık’ta yapılması planlanıyor.

Asgari ücrette yeni rakamların konuşulacağı son toplantı ise bugün 13.30’da yapılacak. Masada birçok farklı rakam üzerinden işveren ve işçiler pazarlıklarına devam edecek. Yapılacak bu toplantıdan da sonuç çıkması şu an için beklenmiyor. Aralık ayı bitmeden yeni asgari ücret belli olacak. Beklentiler ise asgari ücretin 17 bin TL olması yönünde.