Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toplantı yapıldı: bir zam daha gündemde

O ürünün fiyatına bir kez daha zam gelmesi gündemde. Konuyla ilgili esnaf oda temsilcileri, üreticiler ve İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri toplantı yaptı.

O ürünün fiyatına bir

1 Ocak 2024 öncesi 100 gram simidin 10 TL’den satıldığı Kocaeli’de yeni yılla birlikte simit zamlanmıştı. Gramajı aynı kalan simitte fiyat 12 lira 50 kuruş olmuştu. Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Yönetimi tarafından kabul edilen zammın üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen bir zam gelişmesi daha gündemde. Söz konusu yeni zamla simidin 15 TL’den satılması bekleniyor. Gramaj konusunda 100 ve 120 olmak üzere çift gramaj uygulaması gündeme gelse de bu ihtimalin ortadan kalktığı öğrenildi.

HENÜZ FİYAT VE GRAMAJ BELLİ DEĞİL

Simidin yeni fiyat ve gramajının belirlenebilmesi için İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya; Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Aysel ile simit üreticileri bir araya geldi. İstiklal Simit Sarayı’ndaki toplantıda yeni tarife üzerine konuşuldu. Toplantı sonrası gazetemize konuşan Fatih Aysel, “Zam yapmayalım diye çalışıyoruz ama net bir şey yok. Gramaj üzerine görüşmeler sürüyor. Asgari ücret zammı, un fiyatları, KDV ve pos oranlarının yükselmesinden esnaf dertli. Bu artışlar simide zam talebini gündeme getiriyor, çift gramaj ihtimal olarak masaya geldi ama ortadan kalktı. Henüz fiyat ve gramaj net değil, çalışmalar sürecek” dedi.