Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Torba Kanun’dan gelire göre fatura çıktı

Yani düzenlemeye göre, geliri daha yüksek olanlar daha fazla vergi ve fatura ödeyecek.

Yani düzenlemeye göre, geliri

AK Parti ‘Yeni Torba Kanun’ hazırlıklarına başladı. Maliye Bakanı Şimşek “Hedefimiz vergide adaleti sağlamak” diyerek Torba Kanun’da neler olduğuna dair ilk işaretleri verdi.

DAR GELİRLİ ÜÇTE BİRİNİ ÖDEYECEK

Verginin çerçevesi yeniden çizilecek. Buna göre, çok kazanandan çok vergi alınacak, zenginin vergisi artacak. Enerjide de düzenlemeler geliyor. Yenilenebilir enerji yatırımları öne çıkarılacak. Yatırımı zamanında yapmayanın ruhsatı iptal edilecek. Maliye ve Aile Bakanlıkları dar gelirliye ucuz doğalgaz için harekete geçti. Gelire göre doğalgaz tarife dönemi başlatılacak. Geliri iyi olan faturanın tamamını öderken, dar gelirli ise faturanın üçte birini verecek.

ZENGİNİN VERGİSİ ARTACAK

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan toplantılarda özellikle vergide adaletin sağlanmasına yönelik atılacak adımlar belirlendi. Bu kapsamda öncelikli olarak, vergi mevzuatında yer alan ve ekonomiye bir katkısı olmadığı değerlendirilen bazı muafiyetlerin kaldırılması gündeme gelecek. Vergi mevzuatında yapılan taramalardan sonra, bu muafiyetlerin hangileri olabileceği masaya yatırıldı.

KURALLAR SIK SIK DEĞİŞMEYECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de AK Parti’nin geçtiğimiz hafta yapılan Kızılcahamam’daki istişare toplantısında yapılacak çalışma ile ilgili, “Bizim ana hedefimiz vergide adaleti sağlamak. Çok kazanandan çok vergi alınmasını hedefliyoruz. Son dönemlerde vergi mevzuatında çok oynamalar yapıldı. Bunu bir sisteme bağlamamız gerekiyor. Vergi mevzuatı ile bu kadar oynanmaz. Kuralları koyacağız. Herkes bu kurala göre hareket edecek ve bilecek ki, sık sık bu kurallar değişmeyecek” dedi.  AK Parti kurmayları, yeni vergi paketinin vatandaşa ek yük getirmeyeceğini, tam tersine ‘zenginin’ vergisinin artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

GELİRE GÖRE TARİFE DÖNEMİ 

Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz sonrasında tüketicilere sağlanan 25 metreküp bedelsiz doğalgaz uygulamasının 1 Mayıs’ta sona ermesinin ardından yeni uygulamalar üzerinde çalışmalara başlayan AK Parti, dar gelirli vatandaşın elini rahatlatmak için harekete geçti. Edinilen bilgilere göre; hükûmet önümüzdeki günlerde yerli gaz üretiminin vatandaşın cebine yansıması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir çalışma başlatma kararı aldı. Çalışmada dar gelirli vatandaşa ucuz doğalgaz sağlanması ele alınırken, gelire göre doğalgaz fiyatlaması yapılması masaya yatırıldı.