Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Torba yasayı beklemeyin! Kocaeli’de SGK’ya 6 yıl erken emeklilik başvuruları başladı!

Yeni torba yasada ev hanımlarına emeklilik ve erken emeklilik düzenlemelerinin yer alması bekleniyor. Birçok kişi torba yasayı beklerken Kocaeli’de SGK’ya başvurular başladı. O kişiler 6 yıl erken emekli olabilecek!

Yeni torba yasada ev

Meclis gündemine kısa süre içinde gelmesi beklenen yeni torba yasa kapsamında emeklilik sistemiyle ilgili önemli birçok değişiklik yapılması bekleniyor. Emeklilikle ilgili yeni düzenleme kapsamında ev hanımlarına erken emeklilik, prim desteği, Bağ Kur ve SSK prim düzenlemesi gibi birçok seçenek yer alıyor.

Yeni torba yasa kapsamında emeklilikle ilgili düzenlemeler merakla beklenirken, hali hazırda mevcut uygulamalar arasında birçok seçenek de yer alıyor. Kadınlara yönelik erken emeklilik fırsatları bu kapsamda ilk sırada yer alıyor. Birçok kişinin kaçırdığı bu detay ile 6 yıla kadar erken emekli olma şansı elde ediliyor.

EMEKLİLİK SÜRSİNİ 6 YIL ERKENE ÇEKİYOR!

Türkiye’de kadınlar ve erkekler arasında emeklilik şartları birbirinden farklılık gösteriyor. Bu farklar arasında özellikle yaş şartı en büyük farklardan biridir. Yaş şartının dışında kadınlar ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından doğum borçlanması ile 6 yıla kadar erken emeklilik imkanı sağlanıyor.

Kadın çalışanlara çocukları üzerinden prim kazanma şansı sunuluyor. Bu fırsat 3 çocuğa kadar uygulanabiliyor. Toplamda 2160 gün yani 6 yıl prim kazanılabiliyor. 3 çocuk için 6 yıl emeklilik doğum borçlanması ile sağlanabiliyor.

ERKEN EMEKLİLİKTE DİĞER YÖNTEMLERİ

Çocuk sahibi sigortalı kadınların yararlanabildiği doğum borçlanması dışında diğer pek çok farklı kesim için de benzer alternatif erken emeklilik yöntemi bulunuyor. Erkekler için askerlik borçlanması da bunlardan biridir.

Erken emeklilikte diğer önemli bir yöntem ise 15 yıl ve 3600 gün prim ödemelerini tamamlayanların daha fazla çalışmadan emekli olmasıdır. Burada yaş şartı ise kadınlarda 58, erkeklerde ise 60’tan başlıyor. 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar için geçerlidir. Sonraki tarihler için 4500 prim ve 25 yıl şartı aranıyor.

Hali hazırda uygulamada olan malulen emeklilik ve yıpranma payı ile emeklilik seçenekleri de emeklilik tarihinin öne çekilmesini sağlıyor. Ancak her yöntem için özel şartlar arandığı için süreç kişiden kişiye değişmektedir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…