Trafik polisiyle tartıştı! ‘Terorist miyim?’

Aksaray'da alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulan bir sürücü, ikinci kez alkollü ve ehliyetsiz şekilde polis tarafından yakalandı. Alkol aldığını kabul eden fakat alkolmetreye üflemeyi reddeden sürücü, kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına, "Terörist miyim ben?" diyerek tepki gösterdi.

Trafik polisiyle tartıştı! ‘Terorist miyim?’

Olay, Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, mahallede devriye gezerken 68 ACV 364 plakalı araçtan şüphelenerek durdurdu. Yapılan kimlik kontrolünde, O.B. (35) isimli sürücünün daha önce alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulduğu ortaya çıktı. Ehliyeti olmayan O.B., alkollü olduğunu kabul ederek, “Ehliyetim zaten alındı” ifadesini kullandı. Polis, sürücünün alkol seviyesini ölçmek için alkolmetreyi uzattı; ancak O.B. üflemeyi reddetti.

31 BİN 429 TL CEZA

Gazetecilerin kendisini görüntülediğini fark eden sürücü, önce yolda oturmuş bir halde su içerken ardından ayağa kalkarak, “Ne yaptım ben? Hiçbir şey yapmadım. Terörist değilim. Kardeşim ve babam cezaevinde, sorunlarım vardı, bu yüzden içtim. Gerçekleri saklamayacağım, zor durumdayım” dedi. Polisin ısrarla alkolmetreyi uzatmasına rağmen O.B., “Üflemeyeceğim. Zaten ehliyetim yok. Ehliyetim daha önce alındı” şeklinde yanıt verdi. Sürücüye, ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan toplamda 31 bin 429 TL ceza kesilirken, daha önce 6 ay süreyle alınan ehliyeti bu kez 2 yıl süreyle iptal edildi. O.B., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaynak: İHA