Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tramvayın kapasitesi 2 katına mı çıkartılıyor?

Seçim beyannamesini açıklayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Tramvay hattımız, kapasite artırımını hayata geçiyoruz, günde bir tramvay 300 yolcu taşıyor bunu 600’e çıkarmayı hedefliyoruz. “ demişti. Şimdi ise Akçaray’ın kapasitesi 2 katına çıkartılacak.

Seçim beyannamesini açıklayan Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yönetiminde, Kocaeli’nin toplu taşıma hizmetlerine önemli yenilikler getiriliyor. Büyükakın’ın liderliğinde gerçekleştirilen projelerden biri de “Akçaray Kapasite Artırımı” projesi. Bu proje kapsamında tramvayın taşıma kapasitesi iki katına çıkarılıyor. Mevcut olan 300 kişilik araç kapasitesi, 600 kişiye çıkarılarak daha fazla yolcu taşınabilecek. Ayrıca, yeni dönemde 15 adet yeni araç alımı yapılacak ve mevcut 2 araç birbirine bağlanarak büyütülecek. İstasyonlar da yeni araçlara uygun olarak revize edilecek.

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAYI AÇILIYOR

Bununla birlikte, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı da hizmete açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile 3,1 kilometrelik yeni hat kullanıma sunulacak. Bu yeni hat sayesinde, Şehir Hastanesi’ne ulaşım süresi 15 dakikaya düşecek ve günde 210 bin kişi taşınabilecek.

KOCAELİ STADYUMU’NA ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK

Akçaray hattı ayrıca Kocaeli Stadyumu’na kadar genişletilecek. Alikahya Stadyum Hattı projesi, 3,8 kilometrelik uzunluğuyla ve iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte tramvay hattı boyunca enerji ihtiyacını karşılamak üzere 2 trafo binası inşa edilecek ve Kocaeli Stadyumu’na ulaşımı kolaylaştırılacak.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni eğitim öğretim döneminin açılmasıyla
Sıradaki Haber Kent Kart kuyruğunda yoğunluk var! Her yaştan insan orada