Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüm emeklilere para ödenecek!

Ne kadar prim günü olursa olsun fark etmeksizin emeklilerin hesaplarına yatırılacak olan ücret belli oldu.

Ne kadar prim günü

Yeni emeklilik düzenlemeleriyle birlikte, emekli maaşları netleşti. Prim günü fark etmeksizin, tüm emeklilerin maaşları taban miktarına tamamlanacak. Ocak ayına kadar her emekli ek ücretini alacak.

MAAŞ ZAMMI YAPILMIŞTI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için maaş artışı yüzde 24,73 olarak belirlenirken, memur emeklileri için enflasyon farkı ve toplu sözleşme artışıyla bu oran yüzde 19,31’e yükseldi. Ayrıca, 4A ve 4B’li emekliler için en düşük maaş 10 bin TL’den yüzde 25 artışla 12.500 TL’ye çıkarıldı. Bu düzenleme, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyerek, prim günü fark etmeksizin en düşük maaşın 12 bin 500 TL’ye yükselmesini sağladı. Buna ek olarak, yaklaşık 4 milyon kişinin hesabına 20 TL ile 2 bin 500 TL arasında ek maaş ödemesi yatırıldı.

YENİ EMEKLİYE 12.500 TL ÖDEME

Emekli maaşları yılda iki kez, enflasyon oranlarına göre güncelleniyor. Ocak 2025’e kadar emekli olacak bireyler de belirlenen yeni taban maaşından yararlanacak. Yani Ocak ayına kadar her emekli en az 12 bin 500 TL alacak.Eğer maaşları 12 bin 500 TL’nin altında hesaplanırsa, Ocak’a kadar bu tutarı alacaklar. Ocak 2025’te yapılacak enflasyon artışından sonra maaşları bu rakamın altına düşse bile, aynı maaş miktarını almaya devam edecekler. Ancak, en düşük maaş değişirse, bu ödemeler de artacaktır.

EMEKLİ AYLIĞI NASIL KONTROL EDİLİR?

Emekliler, maaşlarının detaylarını e-Devlet uygulamasından kolaylıkla öğrenebilirler. 4A, 4B veya 4C kapsamında olan emekliler, ilgili bölüme giriş yaparak ‘emekli ödeme bilgileri’ kısmından net maaşlarını ve aylık yüzde 4 oranındaki ek ödeme bilgilerini görebilirler.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BM’de Uygur Türkleri mesajı: Çin ile…