Tuncay Özkan'a Kocaeli'den suç duyurusu: Haddi ve hakkı değildir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afetlere Müdahale Şube Müdürü Kenan Seyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Züppe" diyen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tuncay Özkan'a Kocaeli'den suç duyurusu: Haddi ve hakkı değildir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afetlere Müdahale Şube Müdürü Kenan Seyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Züppe" diyen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında Kocaeli Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan seyrek şu ifadeleri kullandı;

"HADDİ VE HAKKI DEĞİLDİR"

"Eleştiri ve eleştirmek herkesin hakkıdır ama aşağılamak ve kişilik haklarına hakaret etmek kimsenin haddi ve hakkı değildir. Hele ki bu aşağılayıcı ifadeler kullandığınız şahıs ya da simgeler bir ülkenin temsili, itibarı ve haysiyeti ise onlara karşı bu çirkin davranışınız o ülkeyi ve ülke insanını topyekûn aşağılamak ve rencide etmektir.

"AHLAKTAN YOKSUN"

Türkiye Cumhuriyetinin Milletvekili olarak Meclis’de yer alacaksınız ve meclisin dokunulmazlığına sığınarak siyasi ve toplumsal ahlaktan yoksun bir şekilde hakaret edeceksiniz ve bu milleti temsil etmeye devam edeceksiniz. Bu çirkin tavrın sahibi bu devletin sırtında bir yüktür ve milletin bağrında derin bir yaradır. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın dokunulmazlık zırhı ardından söylediği çirkin ifadeler hepimize, bu ülkenin var oluşu ile kavgası olmayan her bir bireye karşı hakarettir.

"AŞAĞILAYICI..."

Cumhurbaşkanımızın bazı belediye başkanlarını Avrupa seyahatlerindeki abartılı ziyaret ve harcamalarını eleştirmesi üzerine Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanına cevaben ‘’seni gidi zübbe seni’’ ifadesi yakışıksız, mesnetsiz, ahlaki çerçeveden yoksun, toplum normlarına aykırı, Devleti ve Devleti temsil makamını aşağılayıcı ifadelerdir.

"DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI"

Bu sözü Cumhur’un bir üyesi ve parçası olarak bu yüce millete söylenmiş olarak algılıyor şahsa karşı bir birey olarak ‘’Züppe’’ kelimesinin Cumhurbaşkanımızın nezdinde şahsıma söylenmiş olduğunu kabul ediyor ve şahıstan şikâyetçi olduğumu belirtmek isterim. Hukuk mahkemelerinde doğacak olan maddi manevi tazminat haklarımı da talep edeceğim. İlgili şahsın dokunulmazlığının kaldırılarak o yüce mecliste var olması engellenmeli ve ağır cezai işlem yapılmalıdır."

Tuncay Özkan'a Kocaeli'den suç duyurusu: Haddi ve hakkı değildir - Resim : 1

Kaynak: enkocaeli.com