Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüpraş temettü dağıtım kararını açıkladı

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 2024 yılına ilişkin genel kurul toplantısında önemli bir karar aldı. Toplam 23 milyar TL tutarında nakit temettü dağıtılmasına karar verdi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Türkiye’nin en büyük rafineri şirketi Tüpraş, 2024 yılına ait genel kurul toplantısında 23 milyar TL tutarında nakit temettü dağıtımı yapma kararı aldı.

ORTAKLARA 23 MİLYAR

Tüpraş’ın kar dağıtım politikası, şirketin uzun vadeli stratejileri, yatırım ve finansman politikaları, karlılık durumu ve nakit akışları dikkate alınarak belirlendi. Bu çerçevede, II-19.1 sayılı Kar Payı Tebliği kapsamında; ortaklara toplamda 23 milyar TL nakit temettü dağıtılmasına ve 2.3 milyar TL tutarındaki genel kanuni yedek akçenin, geçmiş yıl karlarından karşılanmasına karar verildi.

TÜPRAŞ, TEMETTÜ DETAYLARI?

Temettü dağıtımında, 1 TL nominal değerli hisse için brüt 11,9369175 TL ve net 10,7432257 TL  ödeme yapılacak. Temettü ödemeleri, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından belirlenen esaslara göre 27 Eylül 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek. Bu karar, genel kurulda oy birliği ile kabul edildi ve hissedarlar, bu yılki temettü dağıtımından faydalanabilecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu haberin fotoğrafı yok
Sıradaki Haber İzmir’de Karcı gitti, Tezcan onay bekliyor!