Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tureks Turunç Madencilik BİST işlem tarih açıklandı! Tureks Turunç Madencilik borsada işlem görmeye başladı mı, ne zaman?

Borsa yatırımcıları ve piyasa

Borsa yatırımcıları ve piyasa takipçileri, Tureks Turunç Madencilik’in halka arz işlem tarihini yakından izliyor. Şirketin 2-3 Kasım tarihlerinde halka arz için toplanan taleplerin sonuçları Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından açıklanmıştı. Yatırımcıların gözü kulağı şimdi ise şirket hisselerinin Borsa İstanbul’da ne zaman işlem görmeye başlayacağında.

Tureks Turunç Madencilik’in halka arzında “MARBL” koduyla işlem görecek hisseler, katılımcılara 22-23 lot olarak dağıtıldı. Şirketin halka arzla birlikte mevcut sermayesi 180 milyon TL’den, 228.6 milyon TL’ye yükseltmesi bekleniyor. Katılımcılar ve potansiyel yatırımcılar, bu gelişmelerin ardından halka arz hisselerinin borsada ne zaman işlem göreceğini merak ediyorlar.

Tureks Turunç Madencilik, BIST’de işlem görmeye başlama tarihini 8 Kasım 2023 olarak duyurdu. Şirket, halka arz yoluyla sermayesini artırırken, mevcut ortaklarından Mehmet Münir Turunç, Osman Cavit Turunç, Seher Artemiz Akyatan ve Zühtü Akyatan’a ait toplamda 10.376.404 TL nominal değerdeki (D) grubu payları da piyasaya sürdü.

Özellikle katılım endeksine uygun olarak işlem görecek olan Tureks Turunç Madencilik hisseleri, faiz hassasiyeti bulunan yatırımcılar için de büyük önem taşıyor. Helal kriterlerine uygun olacak şekilde işlem görecek olan şirket, halka arzla birlikte yatırımcıların ilgi odağı haline gelmiş durumda.