Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tureks Turunç Madencilik halka arz helal mi, caiz mi? Turkeks katılım endeksine uygun mu?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK)

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onayladığı Tureks Turunç Madencilik’in halka arzı, yatırımcıların gündemindeki yerini aldı. Şirketin halka arz tarihi olarak belirlenen 2-3 Kasım 2023’te yatırımcılar, hisse senedi sembolü “(MARBL)” üzerinden işlem yapabilecek. Açıklanan halka arzın toplam büyüklüğü 646,9 milyon TL olup, bu kapsamda toplam 58,97 milyon adet lot dağıtılması planlanıyor.

Özellikle katılım endeksine uygunluk konusundaki merak edilen “Tureks Turunç Madencilik halka arzı helal mi, caiz mi?” sorusuna yanıt geldi. Şirket, 2-3 Kasım tarihlerinde katılım endeksine uygun işlem göreceğini duyurdu. Bu, şirketin faaliyetlerinin ve finansal yapısının İslami finans ilkelerine uygun olduğunu gösteriyor.

Halka arzın büyüklüğünün 646,9 milyon TL olarak belirlenmesi ve katılım endeksine uygun olarak işlem görmesi, yatırımcıların ilgisini çekti. Talep toplama sürecinin 2 gün süreceği belirtilirken, bu süre zarfında birçok yatırımcının talep toplama işlemi için ilgili pazarlara yöneleceği bekleniyor.

Yatırımcıların bu halka arzda bulunan fırsatları değerlendirebilmesi için gerekli tüm bilgilere ulaşması önem taşıyor. Tureks Turunç Madencilik’in katılım endeksine uygun olarak işlem görmesi, şirketin değerini ve güvenirliğini yatırımcılar nezdinde artırıyor.