Turgutspor, Derince’den şampiyon çıktı! “1-0”

2. Amatör Play-Off final maçında Turgutspor ile Yenidoğan Serdarspor, Derince Stadı’nda karşılaştı. Mücadeleyi 1-0 kazanan Turgutspor adını 1. Amatör Lig’e yazdırmasını bildi.

Turgutspor, Derince’den şampiyon çıktı! “1-0”

TRİBÜNLER DOLDU

Kader, İzmit’in İki komşu mahallesinin iki köklü camiası, Turgutspor ile Yenidoğan Serdarspor’u şampiyonluk maçında karşı karşıya getirdi. Bir tarafta Hamdi Sezgin’in çalıştırdığı Turgutspor, diğer tarafta Yunus Emre Ece’nin çalıştırdığı Yenidoğan Serdarspor… Mücadele Derince Stadı’nda oynandı. Hafta içi olmasına rağmen iki takımın da taraftarı tribünlere gelerek takımlarını destekledi.

Turgutspor, Derince’den şampiyon çıktı! “1-0” - Resim : 1

GOL 41’DE GELDİ

Zorlu maçı Gökmen Ortak yönetti, yardımcıları Oğuz Solak ve Yahya Özaydın’dı. İki takım da maça temkinli başladı ve pozisyon bulmakta güçlük çekti. Devrenin bitimine 4 dakika kala Turgutspor öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Samet İrkit’in ortasında Emre’nin başını sıyıran top Furkan Karagöz’e geldi. Bu futbolcu da yakın mesafeden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı.

Turgutspor, Derince’den şampiyon çıktı! “1-0” - Resim : 2

DİKKAT ÇEKTİLER

İlk yarısı Turgutspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdiği maçın ikinci yarısında Turgutspor rakibine alan vermedi, ikinci yarının başında önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Yenidoğan’da Sedat Zöngür gerek savunmada gerekse de orta sahada büyük çaba sarf etti, Emre Şimşek ve Kadir Turgutspor savunmasını zorladı, Yenidoğan’ın “Japon” olarak bilinen genç ve başarılı kalecisi kurtarışları ile dikkat çekti.

Turgutspor, Derince’den şampiyon çıktı! “1-0” - Resim : 3

BÜYÜK SEVİNÇ!

Turgut ekibinde iki Oğuzhan ön tarafta rakibe sıkıntı verdi, savunmacılar Furkan Karagöz ve Samet de deneyimi ile fark yarattı. İki takımın çabaları son bölümlerde gol getirmedi ve 1953 yılında kurulan Turgutspor, Furkan Karagöz’ün golü ile Yenidoğan Serdarspor’u 1-0 mağlup ederek adını 1. Amatör Lig’e yazdırdı. Maçın ardından taraftar ve Turgutspor’un sevinci görülmeye değerdi.

Turgutspor, Derince’den şampiyon çıktı! “1-0” - Resim : 4

Turgutspor, Derince’den şampiyon çıktı! “1-0” - Resim : 5

Turgutspor, Derince’den şampiyon çıktı! “1-0” - Resim : 6

Kaynak: Ali Köksal