Türk berberler İngiliz gündeminde Zaza Berber ziyareti

İngiltere'de aşırı sağcı Reform UK Partisi başkan yardımcısı Richard Tice, artan Türk berber dükkanlarına yönelik baskı çağrısında bulundu.

Türk berberler İngiliz gündeminde Zaza Berber ziyareti

İngiltere’de aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Reform UK partisi başkan yardımcısı Richard Tice, ülkede giderek artan sayıda Türk berber dükkanlarına baskı yapılması gerektiğini ifade etti. Tice sosyal medya hesabından geçtiğimiz aylarda yaptığı paylaşımlarda ülkedeki Türk berberlerini "uyuşturucu çetelerinin para aklama yeri" olarak tanımladı. Reform UK partisi başkan yardımcısı yetkililerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Tice, ardı ardına attığı tweetlerde, “Polis ve yerel yetkililer hiçbir şey yapmıyor. Ya bilmiyorlar ve yetersizler ya da biliyorlar ve yolsuzluğa bulaşmışlar… ya da sadece korkuyorlar” dedi.

VERİ KAÇIRIYORLAR İDDİALARI

Yerel basın, İngiltere’nin birçok yerinde Türk berberlerinin giderek daha popüler hale geldiğini ve farklı saç tarzları ile saç masajı gibi hizmetler sunduklarını yazdı. Bu durumun bazı kesimler tarafından olumlu karşılandığı, ancak diğer kesimlerin ise Türk berberlerin sadece nakit para kabul ederek vergi kaçırdığı ve para akladığı yönünde iddialar öne sürdüğü belirtildi.

MÜSLÜMAN SÜFUSU HEDEF ALMAKLA SUÇLANIYORDU

Tice, daha önceki bir yazısında, "Türk" berberlerin bulundukları bölgenin havasını bozduğu" yönündeki bir şikayete yanıt olarak, "Ülkenin her yerinde açıldıklarını ve birçok kişinin bunların uyuşturucu karlarını aklamak için paravan olarak kullanıldığından korktuğunu" söylemişti. Ülkedeki göç sorununu seçim çalışmalarında sık sık kullanan Reform UK İngiltere'deki Müslüman nüfusu hedef almakla suçlanıyordu.

ZAZA BERBER ZİYARETİ

İngiltere İçişleri Bakanlığı göçmenlik görevlileri, çalışanların evraklarını kontrol etmek amacıyla Trowbridge'deki bir Türk berber dükkanını ziyaret etti. Yaklaşık beş memur, kontrolleri yapmak için Silver Street'teki Zaza berber dükkanını ziyaret etti. Berber dükkannda her şeyin uygun olduğunu ifade eden yetkililer, hiçbir tutuklama yapılmadı. Görevliler, işyerlerinde çalışan herkesin İngiltere'de yasal olarak çalışabilmelerini sağlayacak izinlere sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: ODA TV