Türk gemisi nerede battı, neden battı? Ölü var mı?

Türk gemisi nerede battı, neden battı? Ölü var mı?

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Çin açıklarında çatışma sonucu battığı belirlenen Marshall bayraklı OMEGA gemisi ile ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar:

Ankara merkezli bir şirkete ait OMEGA isimli dökme yük gemisi, Çin'in Şangay açıklarında başka bir gemi ile çatışarak battı. Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, gemide bulunan 16 Türk denizci, çatışma sonucu can filikası ile gemiyi terk etmek zorunda kaldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Şangay Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi ile yaptığı görüşme sonucunda, MIRABELLA isimli gemi ile OMEGA gemisinin çatıştığı ve OMEGA'nın battığı bilgisi elde edildi. 16 Türk denizci, can filikasıyla tahliye edilmiş ve diğer gemi tarafından denizden alınmıştır.

Açıklamada, geminin üçüncü kaptanı ile sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, Dışişleri Bakanlığı ve Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi'nin Çin ile koordinasyon sağladığı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, gemide bulunan bir denizcinin "Vallahi batıyoruz" dediği duyuluyor. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ederken, gemi kazasının ardından mürettebatın güvenli bir şekilde kurtarılmış olması sevindirici bir gelişme olarak kaydedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ