Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜRK-İŞ Raporuna Göre: Açlık ve Yoksulluk Sınırları Yükselişte, Bekâr Çalışanların Yaşama Maliyeti Endişe Verici Boyutlarda! Açlık sınırı ne kadar? Yoksulluk Sınırı ne kadar?

Ankara’da Dört Kişilik Ailenin Açlık Sınırı 18.978,77 TL, Yoksulluk Sınırı 61.820,10 TL Olarak Belirlendi. Asgari Ücret İle Geçim Zorluğu Devam Ediyor. Açlık sınırı ne kadar? Yoksulluk Sınırı ne kadar?

Ankara'da Dört Kişilik Ailenin

TÜRK-İŞ tarafından hazırlanan rapora göre, 2024 Haziran ayında Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 18.978,77 TL olarak belirlendi. Aynı aile için, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer zorunlu harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 61.820,10 TL olarak hesaplandı.

 

Bekâr bir çalışanın ise aylık ‘yaşama maliyeti’ 24.614,20 TL olarak açıklandı. Bu rakamlar, mutfak enflasyonunun aylık %0,05, on iki aylık %82,96 ve yıllık ortalama %82,02 olarak gerçekleştiği bir dönemde güncellenmiştir.

TÜRK-İŞ’in raporuna göre, temel ihtiyaçların karşılanması için gerekli harcama miktarında bu ay önemli bir artış olmamış olsa da, hane gelirlerinin kısıtlı olması ve zorunlu harcamaların üzerinde kalması, çalışanların yaşam koşullarını zorlaştırmaya devam etmektedir. Ayrıca, asgari ücretin (vergi kesintisi olmadan) 17.000,02 TL olarak belirlendiği bir dönemde, bu harcamaların karşılanması giderek zorlaşmaktadır.