Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk İş Temsilcisi Bostan; “3 ayda bir zam yapılsa bile anlamı olmayacak”

Asgari Ücret zammını değerlendiren Türk İş Kocaeli İl Temsilcisi Ali Bostan, önemli olanın alım gücü olduğunu söyleyerek 3 ayda bir zam yapılsa bile bir anlamı olmayacağını belirtti

Asgari Ücret zammını değerlendiren

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü kez toplandı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş ve TİSK başkanları da katıldı. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret zammını açıkladı. Ara zamla birlikte asgari ücret 11 bin 402 TL odu. Böylece asgari ücrete ara zam oranı yüzde 34 oldu. Türkiye’nin en fazla üyeye sahip konfederasyonu olan Türk İş’in Kocaeli İl Temsilcisi Ali Bostan, yeni asgari ücreti Nokta Gazetesine değerlendirdi. Öncelikli olarak piyasaların kontrol altına alınması gerektiğini ifade eden Bostan, yeni zammın 2 ay sonra etkisini kaybedeceğini ve yeniden hayat pahalılığının konuşulacağını ifade etti.

“BEKLEDİĞİMİZ ORANDA DEĞİL”

Bostan yaptığı açıklamada, “Asgari ücret geçim ücreti oldu. Bugünkü hayat pahalılığına bakınca beklediğimiz oranda değil. Hayat pahalılığı karşısında yetersiz kalacak. Bu şekilde de devam edecek. Zam sonra cümbür cemaat kiradan, gıdaya kadar birçok şeye zam gelecek. Piyasalar kontrol altına alınmayınca hiçbir anlamı olmayacak. Beklentimiz piyasaların kontrol altına alınması ve refah seviyesinin kontrol altına alınması. Hiç yoktan iyidir demek istemiyorum” ifadelerini kullandı. 

“3 AYDA BİR OLSA DA ANLAMI OLMAYACAK”

Hayat şartlarının çok zor olduğunu bir kez daha hatırlatan Bostan, “Gerçekten hayat şartları çok zor. En azından yıllık zamlardan 6 aya bire döndü. Bu şekilde alım gücü ile rekabet edemez hale geldik. 3 ayda bir olsa bile alım gücü bu kadar yüksek oldukça anlamı olmayacak. Asgari ücretliler de örgütlenmenin yolunu arayacak. Emekli kardeşlerimiz gayret edecek. Kanunları bundan sonra buna göre çıkarılması lazım. Mahkemelerde yetki davaları uzun sürüyor. Bunların düzenlenmesi lazım. Yeni zammın etkisi 1-2 bile ay sürmeyecek bile. 2 ay sonra bütün zamlar gelmeye başlayacak. Yine aynı hayat pahalılığını ve asgari ücretin durumunu konuşacağız” dedi.