Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Ocakları’ndan Vali’ye ziyaret

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi’nin gerçekleşen son kongresinde Ali Yıldız’ın Başkanlığında seçilen yönetim kurulu ilk ziyaretini Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a yaptı

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi’nin

Şube Başkanı Ali YILDIZ “Ülküler” başlığında yeni dönem hedeflerini içeren proje dosyasını vali Yavuz’a sundu. Vali Yavuz; “Bu kentte yaşayanlar bile İzmit’in 1920 yılında İngilizlerce işgal edildiğini bilmiyorlar, 18 Haziran 1920’de Osmanlı Devleti’nin en önemli sanayi tesislerinden biri olan ve Kocaeli’de bulunan Çuhane Fabrikasının 18 Haziran 1920’de İngiliz Uçakları ile bombalandığını bilmiyorlar.” Sözleriyle verdiği örnek üzerine yerel tarihe önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“KARA FATMA VE YAHYA KAPTAN’A ATFETTİK”

Şube Başkanı Ali Yıldız’da “Yönetim olarak önümüzdeki dönemde planladığımız iki önemli akademik faaliyete Kocaeli için milli mücadeleye kendilerini adamış Kara Fatma ve Şehidimiz Yahya Kaptan’a atfettik. Gerçekleştireceğimiz her projede özellikle gençlerimizi Türklük şuuruna ecdadını tanıyarak eriştirecek ‘İzcilik Kulübü’ gibi Ülkülerimiz var” dedi.

MİLLİ TEKNOLOJİLERİ KIYASLADI

Sohbetin devamında yerli ve milli teknolojilerin gelişimi konu edildi. Vali Seddar Yavuz geçmişte icra ettiği görevlerdeki yaşadığı zorluklar üzerinden bizzat tecrübeleri ile Milli Teknolojilerin dününü ve bugününü kıyasladı. Bilişim, ulaşım, telekomünikasyon, enerji ve endüstriyel teknolojiler gibi sektörlerde uzman olan Türk Ocağı yönetim kurulu üyeleri de kendi alanlarındaki gelişmelerden duydukları mutlulukları paylaştılar.