Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜRK SEDDİ! DÜNYA ŞAMPİYONUYUZ! “3-1”

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımımız Dünya Milletler Ligi finalinde Çin’i 3-1 mağlup ederek tarihi bir şampiyonluk elde etti.

Türkiye Kadın Milli Voleybol

AMERİKA’DA OYNANDI

FIVB Voleybol Milletler Ligi’nin final maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin ile karşı karşıya geldi. ABD’yi yarı finalde geçen Filenin Sultanları’nın Çin ile oynadığı mücadeleye Texas ev sahipliği yaptı. Karşılaşmada birinci hakem olarak Arjantinli Rene Karina Noemi, ikinci hakem olarak ise Japon Myoi Sumie görev aldı.

ÇOK İYİ BAŞLADIK

Amerika’nın Teksas eyaletinde yer alan 7 bin kişilik Arlington Spor Salonu’ndaki mücadele nefes kesti. İlk sete çok güçlü başlayan ekibimiz rakibinin üst üste servis hatalarının yanında Ebrar ile öne çıktı ve ilk seti 25-22 kazandı. İkinci setin ikinci bölümüne kadar yine üstün olan taraf millilerimizdi. Ancak setin sonlarına doğru basit hatalar yapan ekibimiz seti 25-22 kaybetti ve setlerde skor 1-1 oldu.

İKİNCİ SETTE BLOKLARI AŞMAKTA ZORLANDIK

Üçüncü sette Vargas fırtınası vardı. Müthiş bir performans ortaya koyan Küba asıllı Türk sporcu sete damga koydu ve bu seti 25-19 kazanan Türkiye setlerde 2-1 öne geçti. Dördüncü sette hem savunma hem de hücumda kusursuz bir oyun ortaya koyan kahraman kızlarımız bir ara 20-11 önde olduğu seti 25-16 aldı ve maçı 3-1 kazanarak Dünya Milletler Ligi’ndeki ilk şampiyonluğunu elde etti.

 

DÜNYA’NIN 1 NUMARASI

Türk spor tarihinin en önemli başarısına imza atan Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı kupasını kaldırdı ve Türk kadınının gücünü de ortaya koydu. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve federasyon yetkililerinin de izlediği muhteşem finalin ardından aldığı puanlarla birlikte Türkiye dünya sıralamasında 358 puanlı ABD’yi geçerek 365 puanla ilk sıraya yükseldi. Nokta Medya olarak şampiyonlarımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

SET SKORLARI

25-22

22-25

25-19

25-16