Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk ve Avrupalı iş kadınları dev etkinlikte buluşacak

Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) öncülüğünde 12-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 5. Uluslararası Bazaar etkinliğinde Türk ve Avrupa İş Kadınları bir araya gelecek.

Kocaeli İş Kadınları ve

KOİDER tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteği ve DOĞUMARSİFED ve GİFED (Girişimci İş Kadınları Federasyonu) iştiraki ile Uluslararası Bazaar ve Avrupa İş Kadınları İhracat Buluşması 12-13 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik ile Türk ve Avrupa iş kadınları bir araya gelecek. Bugün Maide Kafe’de gerçekleşen basın açıklamasında etkinlik hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak, KOİDER Başkanı Nihan Çakıcı, Girişimci İş Kadınları Federasyonu Başkanı Oya Eroğlu ve dernek üyeleri katıldı.

YAMAK: KOCAELİ MARKA ŞEHİRLER ARASINDA

Programda ilk olarak konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak “Tüm emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Dünya küreselleşiyor. Küçük ölçekli dediğimiz alanlarda farklı yarışlarda oluyor. Bugün geldiğimiz noktada marka şehirler yarışıyor. Kocaeli marka şehirler arasında yerini aldı. Marka olmaya en hazır kentlerden biriyiz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu işin öncülüğünü yapacak kentlerden bir tanesi.

“KADINLARIMIZIN EMEĞİ BÜYÜK”

Yıllardır kadın girişimlerini destekliyoruz. KOİDER’in yaptığı bu etkinlik Büyükşehir Belediyemizin iş birliği ile 12-13 Eylül’de Kongre Merkezi’nde yapılacak. 22 ülkeden iş kadınlarımızı Kocaeli’de ağırlayacağız. İhracatımıza katkı sağlayacağız. İş kadınlarımız da standlar açarak firmalarını ve kendilerini tanıtacak. Ülkemizin yüz güldüren ihracat verilerinde kadınlarımızın da büyük katkısı var. Kocaeli olarak ihracat sıralamasında 2. sıradayız bu yükselişte iş kadınlarımızın katkısı ve emeği büyük. Böyle güzel bir iş birliğine adım attığımız için çok mutluyuz.

ÇAKICI: NETWOORK GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK

Yamak’ın ardından söz alan KOİDER Başkanı Nihan Çakıcı, “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğimiz bir ilke daha imza atarak Kongre Merkezi’nde bir araya geleceğiz. Çok kıymetli isimleri iş insanları programımıza dahil olacak. 12 Eylül saat 10.00’da gerçekleşecek olan açılışımızda Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde açılışımızı yapacağız. Bu sene geçen seneden farklı olarak, yurtdışından gelecek katılımcılarımız ile birlikte standa açacak, netwoork görüşmeleri yapılacak.

YAPAY ZEKA PROGRAMI HAZIRLANDI

Sistem yapay zeka programı ile hazırlandı. Bu etkinliğin en güzel yanı bu. 1 yıldır bunun çalışmasını yapıyoruz. Türkiye’de daha önce hiç kurulmamış olan yapay zeka programı ile etkinliğimize katılan firmalar taleplerine göre eşleştirilecek. Bizim önceliğimiz iş kadınlarının ihracatını büyütmek.

BÜYÜKAKIN VE YAMAK’A TEŞEKKÜR

Daha önce Türki Cumhuriyet ülkelerini bir araya getirdik. Şimdi ise Avrupalı kadınları bir araya geitiriyoruz. Girişimci iş kadınlarına her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak’a özellikle teşekkür ederim” dedi.

İŞ BİRLİĞİ FIRSATA DOĞACAK

Türkiye ve Avrupa’dan iş kadınlarını, yatırımcıları ve STK temsilcilerini buluşturacak olan etkinliğe Doğu ve Batı Avrupa’dan 22 farklı ülkenin katılması bekleniyor. Toplamda 250 uluslararası misair ve yüzlerce Türk insanının yer alacağı organizasyonda ihracat ve iş birliği fırsatları doğacak.