Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Turkcell resmen satıldı!

Turkcell sahip olduğu hisselerin tamamını devretti. Milyonlarca dolara satılan hisselerin tümü el değiştirdi.

Turkcell sahip olduğu hisselerin

Turkcell’in bağlı ortaklıklarından Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower’ın hisselerinin tamamı, tüm hak ve borçlarıyla birlikte NJJ Holding grubuna bağlı DVL Telecom’a devredildi. Bu işlem sonucunda Turkcell’in söz konusu ortaklıklardaki payı sona erdi.

PAYI VE BAĞI KALMADI

Turkcell tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Ukrayna merkezli bağlı ortaklıkların hisse satış işleminin tamamlandığı bildirildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Şirketimizin 29 Aralık 2023 ve diğer ilgili tarihlerdeki açıklamaları çerçevesinde, Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamının, tüm hak ve borçları ile birlikte DVL Telecom’a (NJJ Holding grup şirketi) devri gerçekleşmiştir. Şirketimizin bu bağlı ortaklıklarda payı kalmamıştır.” denildi.

“TAM VE ZAMANINDA AÇIKLANACAKTIR”

Nihai satış bedelinin, kapanış tarihi itibarıyla hazırlanacak finansal tablolarda yer alan nakit ve borçlar dahil uyarlamalar çerçevesinde kesinleşeceği belirtilen açıklamada, “Hisse satış sözleşmesine istinaden, kapanış tarihi (bugün) itibarıyla tarafımıza 524,3 milyon dolar ödenmiştir. Gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır.” ifadelerine yer verildi.