Türkçüler ile kuytulcular arasında gerginlik!

Kocaeli’de Alparslan Kuytul’un konferans vereceği salonun önünde, “Türklük ve Türkçülük aleyhinde bulunanları ezeceğiz” çağrısı ile basın açıklaması yapmak isteyen Gebzeli Türkçülerin açıklaması polis tarafından yasaklandı

Türkçüler ile kuytulcular arasında gerginlik!

Liderliğini Alparslan Kuytul’un yaptığı Furkan Hareketi’nin Kocaeli yapılanması bugün Darıca ilçesinde ‘Kuran’ın Evrensel Çağrısı’ konulu bir konferans gerçekleştirecek. Bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ve konferanslarına yeniden başlayan Alparslan Kuytul, düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılacak.

“AFİŞ GERGİNLİĞİ”

Furkan Hareketi Kocaeli gönüllüleri konferans için günler öncesinde hazırlıklara başladı. Kentin çeşitlik noktalarına afiş çalışmaları yapan vakıf üyeleri afişlerinin Darıca İlçe emniyet Müdürlüğü tarafından kaldırıldığını iddia etmişti.

“EZECEĞİZ”

Afiş gerginliği sonrası Gebzeli Türkçüler isimli grup Kuytul’un konferans vereceği alanın önünde açıklama yapacaklarını ifade ederek, “Saat 14.15’de Darıca Salon Stella önünde bölücü Şeyh Said ve İskilipli Atıf gibi vatan hainlerini savunanlar için basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Türklük ve Türkçülük aleyhinde bulunanları ezeceğiz” ifadelerini kullandı.

“EMNİYET TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ”

Gebzeli Türkçüler Başkanı Alaattin Kürşat’in çağrısı sonrası Furkan Hareketi mensupları ile Türkçüler arasında sosyal medyada gerginlik yaşandı. Açıklamanın provokasyon olduğunu ifade eden Furkan Hareketi Gönüllüleri Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğünü göreve çağırdı. Konferansın başlamasına dakikalar kala Türkçülerin açıklaması emniyet tarafından iptal edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Alaattin Kürşat, “Darıca’da tertipleyeceğimiz basın açıklamamız emniyet tarafından iptal edilmiştir. Biz polisimizi karşımıza alacak alçaklığa sahip değiliz. Biz Türk polisinin yanındayız. İptal edilen basın açıklamamızı akşam saat 19.30’da Gebze meydanda tertipleyeceğiz” dedi.

Türkçüler ile kuytulcular arasında gerginlik! - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ