Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Türkiye 40 Yılın En Rezil Dönemini Yaşadı!!!

1984 Los Angeles Olimpiyatlarından bu güne dek Türkiye ilk kez olimpiyatlarda altın madalya kazanamadı.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye 3 gümüş, 5 bronz olmak üzere 8 madalya ile döndü.

Son yıllarda Türkiye’nin gündemi ve özellikle ağırlık verdiği konulardan bir tanesi futboldu. Maalesef ki futbola o kadar çok önem veriyoruz ki diğer spor branşlarını önemsemez olduk. Futbol kulüplerine harcanan paralar, reklamlar, ilgi alaka karşısında bile istediğimiz başarıyı yakalayamıyoruz.

Bu yıl artistik cimnastik, kürek, eskrim, yüzme, bisiklet, atletizm, okçuluk, atıcılık, boks, voleybol, yelken, badminton, güreş, pentatlon, judo, tekvando, halter, masa tenisi branşlarında toplam 18 dalda 101 sporcuyla olimpiyatlara katıldık.

Peki ne oldu da 40 yıl aradan sonra neden altın madalya kazanamadık. En son 2020 Tokyo Olimpiyatlarında 2 Altın madalya ile Türkiye’ye dönmüştük.    Sadece ve sadece 3 gümüş, 5 bronz madalya ile ülkemizi temsil edebildik.

Türkiye’de neden hiç bir zaman ilerleyemiyoruz. Neden hiç bir branşta profesyonelleşemiyoruz? Bence sebebi ortada, siyasetin komple ellerini spor camiasından çekmesi gerekiyor. Torpille atanan başkanlar, siyasilerden gelen direktifler ile sadece birilerinin egosunu tatmin ediyoruz.

Spor camiasından gelmeyen, alanında uzman olmayan, ve tamamiyle adrese teslim atamalarla bir noktaya gelmiş yöneticiler istemiyoruz. Makine mühendisi bir spor bakanımız var. Kendileri illaki çok saygıdeğer biri. Fakat işin mutfağından gelen, sporun her türlü dalında boy göstermiş, spora ve sporcuya gereken sevgiyi saygıyı ve önemi verebilecek bir bakan istiyoruz.

Mümkünse siyasetten uzak bir bakan istiyoruz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER