Türkiye FIFA dünya sıralamasında kaçıncı? FIFA Dünya sıralaması!

Türkiye FIFA dünya sıralamasında kaçıncı? FIFA Dünya sıralaması!

A Milli Futbol Takımı'nın son dönemdeki performansı, FIFA dünya sıralamasına olumlu yansıdı. Uluslararası FIFA tarafından ekim ayı sıralaması açıklandı. A Milli Takım, 4 basamak yükselerek 38. sıraya oturdu. Bu başarıyla Montella yönetimindeki Türkiye, 2021 yılından bu yana en iyi sıralamasına ulaştı.

Türkiye'nin 4 Basamaklık Yükselişi

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye, Hırvatistan ve Letonya ile oynadığı maçlardan elde ettiği galibiyetlerle 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını kazandı. Türk Milli Takımı, Aralık 2021'den beri en iyi sıralamasını elde etti ve Ekim 2019'dan bu yana ilk defa 4 sıralık bir yükseliş gösterdi.

Dünya Sıralamasında İlk 10

Sıralamada, Arjantin 1861 puanla liderliğini sürdürüyor. Onu sırasıyla Fransa, Brezilya, İngiltere ve Belçika izliyor. İlk 10'da yer alan diğer ülkeler; Portekiz, Hollanda, İspanya, İtalya ve Hırvatistan oldu.

Özellikle Arjantin'in 2022 Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından liderliğini koruması dikkat çekiyor. Fransa ise sadece 8 puan farkla ikinci sırada.

Sonuç olarak; A Milli Futbol Takımı'nın son dönemde gösterdiği performans ve uluslararası alanda elde ettiği başarılar, FIFA sıralamasındaki yerini yukarı taşıdı. Ay-yıldızlıların, önümüzdeki dönemde de bu başarısını sürdürmesi bekleniyor. Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 30 Kasım'da açıklanacak.