Türkiye gruptan nasıl çıkar, çıkma ihtimali nedir? Türkiye EURO 2024 D grubundan nasıl lider çıkar?

Türkiye gruptan nasıl çıkar, çıkma ihtimali nedir? Türkiye EURO 2024 D grubundan nasıl lider çıkar?

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda liderlik koltuğunda bulunuyor. Son maçlar öncesinde Türkiye'nin alacağı sonuçlara bağlı olarak liderlik durumu ve turnuvadaki torba sıralaması belirlenecek.

Galler ile oynanacak son maç öncesinde Türkiye, 7 maçta elde ettiği 16 puanla lider durumda bulunuyor. Liderlik için avantajlı bir konumda olan Türkiye, bu maçtan galibiyetle ayrılması halinde liderliği garantileyerek turnuvaya bir adım daha yaklaşacak.

Ancak Galler'in de hala grup ikinciliği için şansı devam ediyor. Galler, Türkiye'yi mağlup edip Hırvatistan'ın kazanamaması durumunda EURO 2024 biletini alacak. Galler'in ikili averajda Hırvatistan'a üstünlüğü bulunuyor.

Hırvatistan ise grup ikinciliği için galibiyet yetecek. Hırvatlar, sahasında Ermenistan'a puan kaybetmesi halinde Türkiye'nin Galler'den puan almasını bekleyecek.

Türkiye'nin liderlik için beraberlik yetiyor. Eğer Türkiye, Galler'e mağlup olursa, Hırvatistan'ın Ermenistan karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

Turnuvada şu ana kadar elde edilen puan durumu şu şekilde:

  1. Türkiye: 7 maç, 16 puan
  2. Hırvatistan: 7 maç, 13 puan
  3. Galler: 7 maç, 11 puan
  4. Ermenistan: 7 maç, 8 puan
  5. Letonya: 8 maç, 3 puan

Türk futbolseverler, bu kritik mücadeleyi heyecanla beklerken, takımlarının başarılı bir performans sergileyerek EURO 2024'e gitme umutlarını sürdürmelerini umuyor.