Dondurucu soğuklar geliyor! -11 dereceye kadar düşecek

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ani bir düşüş yaşayacağı ve kış mevsiminin etkilerini hissettirmeye başlayacağı bildiriliyor. Meteoroloji platformu WXCharts, Türkiye genelinde 25 Ekim tarihi için il il uyarılarda bulundu.

Dondurucu soğuklar geliyor! -11 dereceye kadar düşecek
Dondurucu soğuklar geliyor

Ekim ayı, sağanak yağışlarla başlamasının ardından sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla devam etti. Meteoroloji, son dakika bilgilendirmeleriyle ülke genelindeki durumu değerlendirerek uyarılarda bulunurken, Türkiye ile ilgili kritik bir açıklama İngiltere merkezli meteoroloji platformu WXCharts'ten geldi.

-11 ‘E KADAR DÜŞECEK

WXCharts verilerine göre, Ekim ayının son haftasında Avrupa'nın bazı bölgelerinde soğuk hava dalgası etkili olacak. Bu soğuk hava, Avrupa'nın güney kıyıları ile Türkiye'yi de kapsayacak. Bu süreçte güçlü sağanak yağışların etkili olması beklenirken, Türkiye'nin doğu illerinde, özellikle Trabzon, Erzurum, Elazığ ve Sivas'ta hava sıcaklıklarının -4 ile -7 derece arasında değişmesi öngörülüyor. Erzincan'da ise sıcaklıkların -11 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Ülkenin diğer bölgelerinde ise sıcaklıkların -2 ile 7 derece arasında olacağı belirtiliyor.

İSPANYA VE YUNANİSTAN’DA ETKLENECEK

Daily Express’in haberine göre, İspanya ve Yunanistan’ın kuzey bölgeleri beklenen dondurucu soğuklardan etkilenecek. Bu bölgelerde sıcaklıkların ortalama 0 derece civarında seyretmesi bekleniyor. Yunanistan’ın güney kesimlerinde ise hava daha ılımlı olacak ve sıcaklıkların 3 ile 11 derece arasında değişmesi öngörülüyor. İspanya’nın güneyinde de sıcaklıkların 9 ile 16 derece arasında olması bekleniyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
WXCharts Yunanistan İspanya