Lapa lapa kar için tarih verildi! Kış geliyor bazaları kaldırın

Tüm Türkiye’nin beklediği kara kış artık kapıda. Önümüzdeki günlerden başlamak üzere hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerinden başlayarak 6 ile 12 derece azalacak. Kış mevsimi için tarih verildi.

Lapa lapa kar için tarih verildi! Kış geliyor bazaları kaldırın

Hava durumu Balkanlar’dan gelecek soğuk hava dalgasıyla birlikte soğuk ve yağışlı havalara gebe. Sıcaklıkların hızla düşeceği ve yağışların etkili olacağı bir döneme girilecek. Meteoroloji uzmanları, yarına (perşembe) dikkat çekerek, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da sağanak yağış, yüksek kesimlerde ise kar yağışı ihtimali olduğunu açıkladı.

KARIN GELECEĞİ TARİH AÇIKLANDI

Kış mevsiminin 29 Ekim itibarıyla yurdun genelinde kendini göstereceği tahmin ediliyor. İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sağanak yağışlar etkili olurken, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayları görülecek. Ekim ayının ilk yarısının kurak geçtiğini belirten uzmanlar, ikinci yarısında ise serin ve yağışlı bir havanın hâkim olacağını öngörüyor.

YÜKSEK KESİMLERDE ETKİLİ

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerde sağanak yağışlar görülecek. Karadeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar yağışına hazırlıklı olunması gerektiğini belirten meteoroloji yetkilileri, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunmasını tavsiye etti.

Kaynak: Senem Çalışkan
Kar kocaeli hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü