Mansur Yavaş istifa iddialarına cevap verdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş istifa iddialarına cevap verdi.

Mansur Yavaş istifa iddialarına cevap verdi!

31 Mart Yerel Seçimlerinde bir kez daha CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ın partisinden ayrılacağına dair iddialar kısa sürede manşetlerde geniş yer bulmuştu. Gündemdeki bu iddialarla ilgili konuşan Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarıyla ilgili de açıklama yaptı. Bu konudan çok rahatsız olduğunu söyleyen Yavaş, Ben tek kelime etmiyorum bu konuda’ dedi.

İSTİFA İDDİALARINA YANIT

Siyaset manşetlerinde ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa edeceğine dair iddialar yer almaya başlamıştı. Kulislerden yükselen istifa iddiaları gözleri Yavaş’a çevirdi. İddiaya göre Mansur Yavaş’ın CHP’den Cumhurbaşkanı adayı gösterilmemesi halinde partisinden istifa edeceği konuşuluyordu. İstifa iddialarına yanıt veren Yavaş, ‘Yerimizdeyiz. İstifa gibi bir düşüncem yok’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI TARTIŞMASINA DA SON NOKTAYI KOYDU

Mansur Yavaş’ın CHP’den Cumhurbaşkanı adayı gösterilmemesi halinde partisinden istifa edeceğine dair iddialar son günlerde sık sık gündeme geliyordu. CHP’de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın adı geçerken iki isim arasında sık sık karşılaştırmalar da yapılıyor. Bu konuya da değinen Mansur Yavaş, bu tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve ‘Çok rahatsızım. Biz öncelikle kendi belediyemize kendi yapacağımız işlere odaklanmalıyız. Bu tartışmalardan rahatsız olmamın bir diğer nedeni ise şu; gündemi biz işgal ediyoruz. Halbuki gündem emekli olmalı, aç insanlar olmalı, eğitimde yaşanan sorunlar olmalı. Bunlar konuşulmuyor. Bunların önüne geçmeye hakkımız yok. Ben tek kelime etmiyorum bu konuda.’ dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi istifa