Ümit Özdağ’dan Devlet Bahçeli’ye sert çıkış

Bahçeli'nin Öcalan'a yönelik çağrısı, Türk siyasetinde yeni bir tartışma başlattı ve çeşitli tepkilere yol açtı. Bu açıklamaya en sert yanıtlar arasında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ınki öne çıktı.

Ümit Özdağ’dan Devlet Bahçeli’ye sert çıkış

Ümit Özdağ, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü açıklamasında terör örgütü lideri Öcalan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşarak DEM grubuna hitap etmesi gerektiğini söylemiştir. Bu çağrı, Recep Tayyip Erdoğan ve Özgür Özel tarafından da desteklenmiştir. Gördüğümüz kadarıyla, bu çağrıya çözülme sürecinin ortakları olan DEM, CHP ve AK Parti tam destek vermektedir. Artık Türkiye'de Cumhur İttifakı ve CHP'nin birleşimiyle oluşan, yeni adıyla 'Cumhur Halk Partisi' ortaya çıkmıştır. Bu yeni oluşum, DEM ile bir koalisyon içindedir. Artık Erdoğan, Özel, Bahçeli ve Öcalan'ın birlikte hareket ettiklerini görüyoruz. Devlet Bahçeli'nin 'terörist başı Öcalan TBMM'de DEM grubuna hitap etsin' ifadesi, tam anlamıyla bir siyasi çılgınlıktır. Anlaşılan Bahçeli, terör örgütünü hiç tanımamış" dedi.

"ÖCALAN'A TÜRK MİLLETİNDEN NE VAATİNDE BULUNUYORSUNUZ?"

Terör örgütünün sözde başkanlık konseyinden yapılan saygısız açıklamada, 'Savaş kararı bize aittir' gibi ifadeler yer aldı. Örgüt içinde Öcalan'ın artık fiili bir etkisi bulunmasa da, kurucu olduğu için simgesel bir otoritesi var. Peki Öcalan'dan ne söylemesini bekliyorsunuz? 'Silahları bırakın, barış yapalım' demesini mi istiyorsunuz? Önce Türk milletine açıklayın. Öcalan'a bu sözleri söylemesi için ne vaat ettiniz? Özgür Özel, 'Teklifimi yükseltiyorum. Devlet Bey, Kürtlere bir devlet öneriyorum. Kendilerini tam anlamıyla ait hissetmeyen tüm Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum' diyor. Erdoğan'a, Bahçeli'ye ve Özel'e soruyorum: Öcalan'a, Türk milletinden hangi tavizleri öneriyorsunuz? Ne vermeye karar verdiniz?" şeklinde konuştu.

ZAFER PARTİSİ'NİN RESMİ SİTESİ ÇÖKTÜ

Ümit Özdağ’ın açıklamaları kamuoyunda geniş bir etki yaratırken, Zafer Partisi’ne yoğun bir üye başvurusunun başladığı belirtildi. Parti yetkilileri, yeni üyelik taleplerinin aşırı artması sebebiyle resmi internet sitelerinin geçici olarak hizmet veremediğini açıkladı.

Kaynak: Medya Radar
Devlet Bahçeli Abdullah Öcalan Ümit Özdağ