Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’nin en ünlü şirketlerinden biri Araplara mı satılıyor?

Türkiye’nin en büyük online gıda ve market dağıtım markalarından biri olan Getir’in satılacağı iddiaları gündemde yer alıyor.

Türkiye’nin en büyük online

Türkiye’nin, dünya çapında büyüyen başarılı girişimlerinden biri olan ‘Getir’ ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Getir’in, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait olan Abu Dabi’nin Devlet Yatırım Fonu Mubadala’dan 250 milyon dolara kadar yeni sermaye yatırımı alacağı ileri iddia edildi.

GETİR, ARAPLARA MI SATILIYOR?

Ayrıca ortaya atılan iddialara göre, Getir’in Türkiye gıda ve market dağıtım operasyonlarının büyük çoğunluğu Mubadala’ya ait olacak şekilde iki şirkete bölüneceği bildirildi. 250 milyon dolarlık yatırımın asıl amacı, İngiltere ve Avrupa kolunun kapatılmasını kolaylaştırmak olduğu da belirtildi. Yatırımın bir diğer amacı ise Türk gıda dağıtım işine yatırım yapmak olduğu aktarıldı. Bölünme işlemlerine Getir’in şu anda yöneticisi olan Batuhan Gültakan liderlik edeceği de ifade edildi. Şirketin kurucusu Nazım Salur’un ise aktif bir katılımı olmayacağı belirtildi. Bunun yerine Salur’un Getir Drive ve araç çağırma hizmetleri BiTaksi de dahil olmak üzere Getir’in diğer varlıklarını içeren diğer bağımsız işletmeyi yöneteceği tahmin ediliyor.