Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’ye örnek etkinlik! 39’uncu kez bir araya geldiler

Kocaeli’nin farklı renklerini bir araya getiren Kocaeli Kent Bayramlaşması, sıcak ve samimi bir atmosferde 39. kez gerçekleştirildi.

Kocaeli’nin farklı renklerini bir

Kocaeli’de gelenek haline gelen ve kentteki tüm paydaşları ortak bir değerde buluşturan Kent Bayramlaşmalarının 39’uncusu düzenlendi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen kent bayramlaşması bayramın ikinci gününde Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Bayramlaşma programında Kocaeli’nin dört bir yanından çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde gerçekleştirildi.

BAYRAMLAŞMAYA KATILDI

Bayramlaşma programına Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, CHP Kocaeli Milletvekileri Harun Özgür Yıldızlı ve Nail Çiler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Murat Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KESOB Başkanı Kadir Durmuş, KOGACE Başkanı Cemal Kaplan, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“BAYRAM KENTE AİDİYETTİR”

Etkinliğin açılış konuşmasını ev sahibi Ali Korkmaz gerçekleştirdi. Korkmaz yaptığı konuşmada, “Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bayram sevgidir, bayram sevinçtir, dayanışmadır, huzurdur, kenttir ve kente aidiyettir. Sıkıntılara karşı göğüs germektir. Bayramlar asırlık bir tarihin ürünüdür. Kadim kültürümüzün mirasıdır. Bayramların sevinç ve coşkulu günlerini yaşarkan Gazze’de Filistin’de Doğu Türkistan’da insanlar soykırıma maruz kalmaktadır. Bayramın getirdiği birlik ve beraberlik ve dayanışmanın yayıldığı nice bayramlarda görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN”

Daha sonra kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Dünyanın mazlum coğraflatında zulüm altında inleyen vatandaşların huzur içinde bayramlar görmesini temenni ediyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Nice bayramlara huzur içinde mutluluk içinde erişelim diliyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR ŞEHİR”

Son olarak kürsüye çıkan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Aziz milletimizin ve İslam Aleminin Bayramını kutluyorum. İlimiz Türkiye’de örnek bir şehir. Sosyal bütünleşmeyi uyumlu bir şekilde yöneten şehirlerden biri. Meydanda gördüğünüz gibi gönüller bir, eller bir. Bir kez daha bayramınızı tebrik ediyorum. Zulüm altında inleyen kardeşlerimizin kurtuluş gününe varmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum” dedi.